„Angry Birds“ kūrėjas: „Piratavimas – ne toks jau blogas dalykas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bullka 2012-03-05 16:33
Na ir šaunuolis už tokius pasisakymus. Bet naudos iš to... Jo keliasdešimt M$ pajamų nublanksta prieš muzikos ir kino studijų daug daug milijardų. O kai ant kortos daug daug milijardų, pateisinamos (bent jau studijų akimis) ir kiek kitokios priemonės (teismai, persekiojimai, papirkinėjimai, lobizmas ir t.t. ir pan.). Angry Birds autorius tiesiog neturiu tiek $$$, kad kovotų. Tad jis ir susitaiko ir net bando iš to išlošti. Rimtos studijos turi per daug $$$, kad šiame etape taikstytųsi.
Rukis 2012-03-05 16:39
Bando pasipelnyt, kovot su piratais, bet ne žengti koja kojon su paprasčiausia socialine evoliucija. Todėl ir nesiseka taip jiems. Jie išnyks taip pat, kaip VHS parduotuvės ir t.t.
Anonymous 2012-03-05 16:47
Dabar visa antipiratiškai nusiteikusi industrija turi „Angy birds“ kūrėją paduoti teisman už piratavimo propagavimą
wolas 2012-03-05 17:02
Tik kvailys ir visiškai nemastantis žmogus galėtų paduoti jį į teismą, laukan išėjus paukščiai užkapotų.
DnT 2012-03-05 17:25
Nu kad ir dabartinė muzikos pramonė verčiasi fanais. Nemokamai duoda siųstis dainas, kelia vaizdo klipus į youtube. Taip renka savo fanus ir populiarina save, o uždirba iš koncertų. Vat su filmų pramone sunkiau, jie neturi ką pasiūlyt, kad fanus pritrauktų į kinus. Šiuo metu vat nebent su 3D gali pritraukt žiūrovus.
Justas116 2012-03-05 18:18
Sunku pasakyti. 3D formatas po truputi keliasi ir į namų erdvę. Piratavimas tokiu turiniu irgi ne už kalnų. Didžiausia problema čia būtų ne piratavimas bet kino industrijų politika ir pinigų melžimas. Ne pirmą kartą nusiviliu jų išliaupsinta 3D technologija, kuri, neskaitant kelių egzempliorių, tapo absurdiška cliche. Ypač kai noriu pažiūrėti filmą be 3D ir mokėti už jį kaip pridera, atrodo ne visada turiu pasirinkimą. Ne gana to, sumoku už filmą ir dar 10 min. turiu stebėti reklamas, trailer'ius bei teaser'ius, todėl daugiausia filmų peržiūrėjau namie, kartais atsisiunčiu rip'us, nes atrodo nuo tų sumautų reklamų negali pabėgti net nusipirkdamas legalią dvd ar blu-ray kopiją...
Giedriusd 2012-03-05 20:36
Labai taikliai pasakyta, kas liecia reklamas, atrodo jei jau susimoki pinigus uz filma koki, tai jau turbut nusipelnei su atitinkamom salygom ir perziureti ji. Bet dabar nea, jei eini i kina, tai perziurek reklamas visas, londone tai trunka 30min, nei daug nei mazai, paskui dar atsedek 2 valandas filmo, kai atrodo subine jau ant kedes ir paliksi. Niekas nepamasto apie kokia pertrauka filmo metu, juk rekomenduojama kas valanda iseiti pasivaiskscioti daug sedintiems, bet kino teatrams tai ne motai, paskui skundziasi kad zmones piratauja. O gal man tiesiog tai vienintelis budas nematyti reklamos ir patpgiai filma paziureti.
EdvasP 2012-03-05 22:31
O man asmeniskai net patys traileriai nepatinka. visi filmai tokie nerealus atrodo, tokie jau geri. o nueini, sumoki piniga ir nepamatai nieko ispudingo. dar kaip tik pamatai kad panasaus braizo filma matei jau daug kartu. man patinka tam tikru rezisieriu filmai, pavyzdziui tarrantino. laikau save jo fanu ir einu i kiekviena filma kino teatre. negaila man tu pinigu. jeigu man patinka jo filmai, sumalonumu sumokesiu uz produkta. bet kaip gali eiti i kina nezinodamas ar filmas tau patiks. nesinori metyti tu pinigu ir apsimest kad labai gerai praleidai laika. jau geriau tada parsisiust filma is torrent, pasiziuret, jei nepatiks, gali isjungti nors ir ipusejus, gali ir paziureti, bet nors ir nepatiks negalesi skustis, tik pabandymas:-) taigi, tas fanu pritraukimas labai geras dalykas.
HAL9000 2012-03-05 22:48
- aš, pavyzdžiui, nuomonę apie filmą "susirenku" iš kelių šaltinių - treileris, imdb reitingas (jei jau įvykusios premjeros užsienyje) ir recenzijos (ar atsiliepimai) tame portale, paskaitau komentarus torentų saituose, ar kažkur kitur, kur vertina kažkas filmus, rašo recenzijas. Dar išgirstu kažką iš mačiusių. Aišku, naujienoms, kurių dar tik premjera laukiama ir užsienyje, ir Lietuvoje - daugiau reikia kažkokios intuicijos "pasijungt", kad įvetint - verta eit į kinoteatrą ar neverta. Tada dar ir žanras gali lemti. Jei tai tiesiog psichologinis trileris ar kažkokia jausminė drama ar komedija - dažniausiai nematau reikalo žiūrėti tokį didžiąjame ekrane. Nes tokie filmai tiesiog panašūs į televizinius filmus, kad ir kokie geri jie būtu pagal turinį. Svarbiausia juose juk sekti siužetą, atidžiai klausytis, galbūt įsijausti, arba tiesiog žvengti iš bajerių. O tą man geriausia daryt namuose. Plius juk galiu atsukti atgal, jei kažką svarbaus pražiopsojau, nenugirdau ar nesupratau
EdvasP 2012-03-05 23:26
Na, rezisieriu tik viena kaip pavyzdi pasakiau, aisku yra daug kuriais gali pasitiket. O imdb reitingas kartais apgauna. As laikau filma nebloga kuris siekia bent 8.0 reitinga, bet kartais buna koks 7.5 vat ima ir aplenkia kokiu 8.5 reitingu. Gal paprasciausiai zmones palaiko nuobodziu ar panasiai. Taip pat komentarai torrentuose. Labai daug nuomoniu, sunku susidaryti nuomone. Geriausia ka atradau neseniai tai Roger Ebert. Kritikas is Chicago sun - times. Atrodo tas ciuvas turi toki pati skoni kaip as. Tai jau jei sudomina filmas, verta pasiskaityt jo nuomone ir man iki siol viskas puikiai tinka. Bet zmones skirtingi ir skonis skiriasi, kiti gali su daugkuo nesutikt.
EdvasP 2012-03-05 23:30
''Labai daug nuomoniu, sunku susidaryti nuomone'' Norejau pasakyti, kai daug nuoniu, sunku susidaryti savo. Po laiko patikrinau ka prirases
HAL9000 2012-03-05 23:39
Todėl ir išvardinau ne vieną šaltinį - galima netgi būtų papildyti. Niekada nepasikliauju vien IMDB arba vien komentarais kažkur. O ir komentarų sraute stengiuosi intuityviai atsirinkt kažkuo panašų į mane žiūrovą... arba bent jau atsirinkt objektyvias argumentuotas nuomones, o ne vaikų paspygavimus (teigiamus ar neigiamus)
moo 2012-03-05 23:44
Gali redaguoti savo postus su Edit mygtuku.
Skeleton 2012-03-06 00:45
Cha cha, lengva kalbėti, kai produktas (žaidimas) kainuoja vieną dolerį. Dėl dolerio gi niekas nesivargina piratauti. Bet ne viskam gali būti pritaikytas toks verslo modelis.
Shinigami 2012-03-06 08:18
Yra asmenų kurie piratavimą laiko garbės reikalų. Tad ir vienas doleris jiems per brangų atrodo. Mačiau nulaužtų žaidimų ant androido kurie ir taip eina nemokamai, bet nemokamos versijos su reklamomis. O mokamos be jų.
nondescript 2012-03-06 08:23
Traileriai dažnai buna apgaulingi, nes jų tikslas prastumt filmą ir ten sukiša gražiausias scenas. Jei nori pamatyt įvertinimą ar pasiskaityt recenzijų, eik čia http://www.rottentomatoes.com/ , šita svetainė geresnė už imdb. Ir šiaip geriau vengti popsinių filmų.