Britų vaikai moka naudotis „iPhone“, bet nemoka užsirišti raištelių  (22)

Britų mokiniai geriau moka naudotis DVD grotuvu ar „iPhone“, nei užsirišti batų raištelius ar išsivirti puodelį arbatos, tvirtina atlikto tyrimo autoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balsavimo rezultatų duomenimis, 45 proc. 5–13 metų amžiaus vaikų nesugeba užsirišti batų raištelių, tačiau 67 proc. tos pačios amžiaus grupės vaikų gali naudotis DVD grotuvu, rašo internetinis dienraštis telegraph.co.uk.

Tyrimas atskleidė, kad didelė dalis jaunuolių gali prisijungti prie interneto, žaisti kompiuterinius žaidimus, naudotis „iPhone“ ir palydovinės televizijos paslaugomis. Vis dėlto 65 proc. negeba išsivirti puodelio arbatos, 81 proc. – naudotis žemėlapiu, o 87 proc. – pasikeisti pradurtos dviračio padangos.

Tyrimas taip pat parodė, kad dauguma šio amžiaus vaikų nepasižymi nė menkiausiomis žiniomis apie juos supantį pasaulį už namų sienų. 63 proc. nežinotų, kaip įsirengti guolį, 59 proc. net negali įlipti į medį. 79 proc. nė neįsivaizduoja, kaip pastatyti palapinę, panašus procentas vaikų – 78 proc. – nemokėtų susikurti laužo. 

Pasiteiravus, ar jiems rūpi gamta, trečdalis atsakė neigiamai. Šio trečdalio pusė tokį savo atsakymą argumentavo tuo, kad, jų manymu, ateityje bus galima gyventi kosmose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)