„Patentų trolis“ smogė į pačią nemokamų žaidimų širdį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-03-06 11:36
Tai ką jie už patentavo? Programą leidžiančia pardavinėti tik žaidimo privalumus ar idėją pardavinėti tik žaidimo privalumus? Jei pirmas variantas, tai labai abejoju, kad dabartiniai žaidimai naudojantys tokia verslo strategija naudoja jų sukurta programos kopija. Turbūt programos kodas skiriasi kaip diena ir naktis nuo ten už patentuotos. O jei antras variantas, tai nuo kada galima patentuoti prekybos idėjas, o ne išradimus Ten manau amerikiečiai visai nuprotėjo ir greitai bankrutuos, nes niekas ten pas juos nebe dirbs, bet vieni kitus į teismus padavinės.
Christmas_fun 2012-03-06 11:48
Absurdo linkme jau kuris laikas eina šitie patentų karai. Nejaugi nėra kažkokio racionalesnio ir protingesnio atitikmens? Kažkur girdėjau, kad patentų sistema gal 100 metų jau nepasikeitus...? Tad gal reiktų jau imtis kažkokių priemonių, o ne sėdėti kaip akmens amžiuje..
Neodan 2012-03-06 12:08
JAV patentu sistema yra viena nesamoningiausiu pasaulyje, nes ten gali patentuoti praktiskai beleka.
alkaponas 2012-03-06 12:12
Ne nu trūksta žodžių. Pasaulinė petentų sistema turi būti pertvarkyta nes tokie nonsensai testis nebegali. Negali leisti užpatentuoti to kas savaime aišku ir to ką gali sumastyti kiekvienas. Patentas - skirtas apsaugoti tai ką tu sugalojai ar sukūrei išskirtinio ir kad tai nebūtų vagiama iš tavęs. O jeigu kitas žmogus pats sugalvojo identišką dalyką, kaip kad prekybos modelį, tai jau nėra ir negali būti traktuojama kaip patento pažeidimas. Ir išviso toks patentas turėjp būti netenkinamas.
immortallt 2012-03-06 12:16
to alkaponas, cia ne pasaulyje beda su patentu sistema, o JAV. Kaip ir su skolinimusi, pinigu spausdinimu, ginklais bei dar daug kitu nesamoniu.
alkaponas 2012-03-06 12:32
Ne į temą. Panašu, kad šaltajį karą laimėjo rusai Nežinau kiek tikras įrašas kurį girdėjau bet žmogus "po" šaltojo karo kalbėjo, kad vakarų pasaulis bus sunaikintas per jo taip vadinamą "kultūrą" "švietimo sistemą",(atkreipkit dėmesį kad į jav nuvykę lietuvių vaikai lenkia amerikiečius keliomis klasėmis ir daugiau) maisto pramonę, politikąir tt.
Swift RR 2012-03-06 13:32
visiškai sutinku, vakarų visuomenė ir pati JAV yra išpuvusi(o išpuvo labai neseniai), švietimo(viena iš priežasčių), patentų sistema yra beveik nekeičiama nuo Smetonos laikų. Noras greitai užsidirbti pinigų(amerikietiška kultūra) daro viso pasaulio visuomenę atbukusia. Taigi Lietuvos bandymas pritapti prie vakarų yra lygiai tas pats kaip pūti pačiai ir naikint kultūrą. (Kas nesutinka, tai tegul prisileidžia dar daugiau visokiausių mcdonaldų, kitų mėsaininių ir valgome modifikuotus Mosanto ir kitus vakarietiškus išmislus. Iš televizijos tegul padaro tik dar vieną savo reklaminį įrankį, kuriame rodys tik visokį vartotojus bukinantį šlamštą, ir ant galo, tegu įbruka ACTA su savo idijotiškais patentais- viską ką aš teparašiau vėliau ar anksčiau gali išsipildyti.)
enternald 2012-03-06 17:32
Žaviuosi kaip į vieną virtą suplakei Monsanto, McDonalds, patentus, švietimą.... Švininiai kiniški žaislai, rusiškos/sovietinės visuomenės degradavimas, informacijos slėpimas, stagmacija. Visas pasaulis turi problemų, čia ne Vakarų monopolis. Greičiau sakyčiau pasaulis knisa. Ir toliau knis. Taip ir turi būti, taip ir visada buvo.
Shinigami 2012-03-06 19:55
Tikuosi, kad šios bylos trolis nelaimės. O jei laimės tai, kad visi kas buvo pateikti į teismą nutrauktu savo veiklą JAV, ir už tai amerikos gyventojai išrurintu trolius ir savo valdžia
logasinas 2012-03-06 22:13
Ar matėt kokias kompanijas nori paduoti į teismą. Taigi sutryps tuos patentų trolius.