Media kompanijos trukdo "Apple" paleisti "iTV" paslaugą  (0)

Jau keletą mėnesių internete sklando gandai, jog "Apple" dirba prie savo internetinės video paslaugos, kuri turėtų sudaryti tiesioginę konkurenciją "Netflix". Tiesa, paskutiniai įvykiai rodo, jog korporacija "Apple" pradeda kliūti už povandeninių akmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamasis savais šaltiniais, leidinys "The New York Post" publikavo informaciją, jog "Apple" niekaip negali susitarti su media kompanijomis, kurios yra tiesioginiai turinio tiekėjai, nežiūrint į tai, jog derybos vyksta jau gana ilgą laiką.

Šaltinio teigimu, "Apple" ieško „visko už dyką“, todėl dauguma kompanijų atsisako su ja bendradarbiauti. Be to, gamintojas nori savarankiškai nustatinėti kainas atitinkamo tipo turiniui, o tai taip pat netenkina media kompanijų.

Priminsime, jog praktiškai prieš metus "Apple" rimtai pradėjo dirbti prie „debesų“ tarnybos, kuri teiktų ir online video paslaugas. Naujos technologijos dėka "Apple" mobiliųjų įrenginių vartotojai galėtų stebėti TV laidas ir peržiūrėti kitą vaizdo medžiagą bet kur ir bet kada. Dabar kompanija yra eilinių derybų su studijomis ir TV kanalais etape, bandydama įtikinti jas susitarti. Leidinio "Los Angeles Times" duomenimis, "Apple" savo naują online video tarnybą turėjo „paleisti į atvirus vandenis“ 2011 m. pabaigoje – 2012 m. pradžioje, tačiau to neįvyko.

Tas faktas, jog media kompanijos laikosi gana kietos pozicijos, neturėtų nustebinti "Apple". Užtenka prisiminti, kiek jėgų ir laiko prireikė tai pačiai "Netflix", kad pradėtų veikti ši internetinė video paslauga. Ir dar šiandien pasitaiko nesutarimų: šaltinių teigimu, "Netflix" ir "Starz" konfliktas praėjusią savaitę įsiaudrino tiek, jog TV kanalas pašalino visą savo turinį iš "Netflix" sistemos. Tos pačios kietos derybos savo laiku vyko ir tarp "Apple" bei garso įrašų kompanijų, kai savo veiklą tik tik pradėjo "iTunes", kuri tapo dideliu "vinimi" į optinių laikmenų, kurias taip „mylėjo“ garso įrašų studijos, su muzikinėmis kompozicijomis verslą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: