Kompiuterį siūloma valdyti žvilgsniu (Video)  (1)

Hanoveryje (Vokietija) vykstančioje parodoje „CeBIT 2012“ pristatytas „Tobii IS-2 Eye Tracker“ įrenginys, suteikiantis galimybę valdyti kompiuterį žvilgsniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „Tobii Technology“ demonstruojama naujovė naudoja infraraudonųjų spindulių šaltinį ir dvi nedideles vaizdo kameras, fiksuojančias vartotojo žvilgsnio krypties pasikeitimą. Gautus duomenis „Tobii IS-2 Eye Tracker“ apdoroja ir paverčia kompiuterio valdymo komandomis, skelbia „MarketWatch.com“.

Pasak gamintojų, lyginant su pirmosios kartos tokios paskirties įrenginiu, naujasis tapo 75 % mažesnis, suvartoja mažiau energijos. Skelbiama, kad „Tobii IS-2 Eye Tracker“ gali būti naudojamas kartu su asmeniniais kompiuteriais, žaidimų automatais, informaciniais stendais, specializuota medicinine įranga.

Teigiama, kad ši valdymo žvilgsniu sistema yra paprasta naudoti, nereikalauja ilgo ir kruopštaus kalibravimo. „Tobii Technology“ atstovai tvirtina, kad ši sistema nėra skirta klaviatūrai ir pelei visiškai pakeisti, o tik papildyti ir suteikti patogesnio darbo kompiuteriu galimybę.

Daugiau apie šią sistemą žiūrėkite tolesniuose video:




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: