IBM superkompiuteris „Watson“ taps Volstryto analitiku  (1)

Korporacija „CityGroup“ sudarė sutartį su IBM dėl bandomojo skaičiavimo komplekso (superkompiuterio) „Watson“ panaudojimo savo veikloje. Tai reiškia, jog nuo šiol šis kompiuteris bus naudojamas akcijų rinkos procesams analizuoti ir prognozuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog prieš metus superkompiuteris „Watson“ TV viktorinoje „Jeopardy“ nugalėjo du rimtus JAV intelektualus. Dirbtinis intelektas tiesiog sutriuškino varžovus, pabaigdamas kovą su $77147 suma savo sąskaitoje. Antrą vietą užėmęs dalyvis surinko „vos“ $24000.

Dabar „Watson“ darbuosis Volstryto finansininkų labui. „Citygroup“ įvertins potencialią naudą, apdorojant didžiulius duomenų masyvus bei įvairią finansinę, ekonominę informaciją. Superkompiuteris, pavyzdžiui, galėtų automatiškai formuoti klientų profilius pagal jų bankines transakcijas, o taip pat informaciją, randamą socialiniuose tinkluose ir tinklaraščiuose. Galiausiai, kaip tikimasi, skaičiavimų kompleksas padės „Citigroup“ padidinti teikiamų paslaugų kokybę.

„IBM Watson“ turi didžiulę duomenų bazę ir itin didelius skaičiavimo resursus. Dirbdamas operacinės sistemos „Linux“ pagrindu bei turėdamas IBM procesorius „Power7“, jis gali apdoroti labai sudėtingą pagal prasmę informacija, paskelbtą natūralia žmonių kalba ir greitai paskelbti rezultatą, gautą analizės metu. Apdoroti 200 tūkst. puslapių informacijos ir per 3 sekundes pateikti savo išvadą – čia jums ne juokai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: