„Apple“ gaus dokumentaciją apie „Android“ kūrimo darbus  (1)

JAV teismas patenkino kompanijos „Apple“ reikalavimą ir įpareigojo korporacijos „Motorola Mobility“ ir „Google“ pasidalinti tam tikra vidine dokumentacija, susijusią su „Apple“ patentų pažeidimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisminė kova, apie kurią dabar kalbama, prasidėjo dar 2010 metais, kai „Motorola“ apkaltino „Apple“ pažeidus 18 patentų, susijusių su duomenų perdavimo bevieliu ryšiu WCDMA ir „Wi-Fi“ tinklais, antenų dizainu, informacijos sinchronizacijos tarp kelių įrenginių metodais ir t. t. Savo ruožtu, „Apple“ kaltino „Motorola Mobility“ neteisėtu patentuotų technologijų naudojimu (daugiausia, išmaniuosiuose telefonuose), taip pat „multi-touch“ sąsajos realizacija, kuri pažeidžia kompanijos „Apple“ autorines teises.

Teismo sprendimu „Google“ ir „Motorola Mobility“ (kaip paieškos giganto nuosavybė) turi pateikti „Apple“ informaciją apie savo planus dėl šių kompanijų susiliejimo, o taip pat atitinkamus dokumentus, susijusius su operacinės sistemos „Android“ kūrimu. Ši informacija, „Apple“ juristų teigimu, padės sprendžiant patentinius ginčus. Savo ruožtu, „Google“ ir „Motorola“ atstovai situacijos nekomentuoja.

Beje, „Apple“ pasiekė tam tikrą pergalę prieš „Motorola“ ir Vokietijoje. Čia Miuncheno teismas pripažino, jog „Motorola“ pažeidė patentą, aprašantį „nešiojamus elektroninius įrenginius fotografijoms valdyti“. Patentas, aišku, su bauginančia formuluote, tačiau iš esmės susijęs su vienu nuotraukų galerijos elementu, todėl jį pašalinti reikės minimalių pastangų. „Motorola“ teigimu, jos produkcija jau pašalino ginčijamą elementą iš savo gaminių, todėl galima tikėtis, kad Vokietijoje kompanijos produkcija nebus uždrausta, nors „Apple“ kaip to ir siekė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)