Klaipėdos rajone surastas dar vienas naftos telkinys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2012-03-08 18:34
tuoj pavirsim arabija.. jei valstybes vadovai butu protingi ir siektu valstybines naudos, tai tikrai galetu pakelti ekonomika ir visa pragyvenimo lygi ar issivystyma lietuvoje.. cia tik reikia noro.. turim atskaluniniu duju, naftos, vejo..
Shinigami 2012-03-08 19:22
Ir kaip tu tai įsivaizduoji? Žmėgėnai žiūrių įsivaizduoja, kad viskas labai jau paprasta, kai patiems tuo netenka užsiimti arba bent jau domėtis. Išgręžti 2 km gylio gręžinį kainuoja apie 2 milijonus litų. Bet jį išgręžus gali ten nieko ir nerasti. Kaip tik taip ir buvo anksčiau su UAB "Manifoldas". Jie prigręžiojo gręžinių ir nieko nerado. Dėl ko skolose ne tik pats UAB "Manifoldas" buvo, bet ir kita įmonė kuriai priklauso dalis UAB "Manifoldas" akcijų. Dar truputis ir nebūtu likę nei vienos iš šių įmonių. Bet pasisekė, kad rado naftos telkinį, tai ir išsigelbėjo. O tu nori Lietuvą kuri ir taip skolose sėdį į dar didesnes skolas įtraukti? Bet kokios naudingosios iškasenos (jų žvalgyba) yra loterija. O ypatingai angliavandenilių. Arabams gerai, nes kur gręši ten naftos rasi, Lietuvoje taip nėra. Ir kiekiai lyginant su Arabija tik lašas jūroje. Reikia džiaugtis, kad yra įmonių norinčių rizikuoti.
gyt15 2012-03-08 19:25
teisybe. kol "tokie" valdo kur rupinasi privaciom firmom, o ne valstybe mums eiliniams nuo jos silciau nebus
immortallt 2012-03-08 20:23
Nejuokinkit Sitas naftos telkinukas net metiniu musu poreikiu nepatenkintu.
Alfredukas 2012-03-08 20:41
Ir keista ir pikta! Naudingos iškasenos, kiek man žinoma, yra išskirtinai valstybės nuosavybė. Net už vandenį iš nuosavo gręžinio valstybei reikia mokėti mokesčius. O visa tai tvarko kažkokie UAB`ai. Ir dar visokie , pats minimumas. Apie saugumą daug daugiau galima rasti informacijos, nei apie tuos UAB`us. Nekalbant jau apie tai, kiek kainuoja aukštos kokybės lietuviška nafta, kur ji panaudojama ir kiek jos "išplaunama" neapskaičius. O kiek įplaukia iš to biznio į Lietuvos biudžetą? Lieka tikėtis, kad pajudės korupcijos reikalai su FNTT ir kitais, gal tada praskaidrės reikalai ir su nafta, ir su visais kitais energetikos verslais. Jei ne, tai geriau pamiršti, kad Lietuva turi Žemės turtų, kad gims Lietuvai naudingi projektai, kad Lietuvoje demokratija, t. y., kad mes valdom Lietuvą.
Analog 2012-03-08 20:50
Shinigami 2012-03-09 07:50
Ir kaip tu tai įsivaizduoji? Gal nori, kad grįžtų sovietiniai laikai ir verslų užsiimti butu tik valstybės privilegija? O visi žmonės tik paprasti darbuotojai? Pirma pasakyk kokio tau skaidrumo reikia, kaip įsivaizduoji tokios sistemos tvarkimą ir veikimą. Spėju nori važiuoti dviračių, bet nežinai, kad teks pedalus minti
Alfredukas 2012-03-09 08:52
1. Vien jau iš tavo parašo matyti, koks esi "geltonsnapis"... 2. Tkriausiai už tavo "advokatavimą" duoda tau "ant bonbonkių", o jei esi didesnis, tai gal ir "žolytei". 3. Dėl sovietmečio- tai čia ir visa bėda, kad ne visiems tas sovietmetis pasibaigė. Turtas lyg ir mūsų (Lietuvos), o valdo nežinia kas, slepiama, kaip tas mūsų turtas valdomas, kaip vyksta jo apyvarta, kokią iš to naudą (ar nuostolius ) turi valstybė, tai yra mes. 4. Nėra net duomenų apie mūsų naftos kokybinius ir kiekybinius rodiklius iš įvairių gręžinių. Kur ir kaip, bei kokiomis sąlygomis nafta realizuojama. O gal kas nors įžvelgtų daug naudingesnį naftos panaudojimą? Ar gi tai ne mūsų interesai? Tikriausiai tai yra "strateginės paslaptys"- atitikmuo sovietiniams liaudies ir užsienio priešams.
kestutisz 2012-03-09 09:01
Šitai ir aš norėčiau pamatyt, kol to nėra irgi būčiau už tai, kad tas "resursas" tegu paguli dar kažkiek metų - naftos greičiausiai ir ateinančiom kartom reikės, visai nebūtina viską dabar iššvaistyti, vistiek galutiniam balanse šalis eina į minusą - http://2g.lt/ ir kol tokia tendencija bet kokios žaliavos išvežimas yra visiška nesąmonė. Neglaim vietoj perdirbti, nes Mažeikių nafta statyta kitokios sudėties naftai? Nieko tokio - ateis laikas, ateis ir kitos technologijos.
immortallt 2012-03-09 09:23
Chebra, baikit juokinti. Pas mus tos naftos tik tiek, kad visus telkinius ispumpavus is karto, pakaktu patenkinti metu poreikius. Apie skalunines dujas pagal ivercius kiek teko skaityti ir ziureti, tai mums ju uztektu 5 metams, o rizika uztersti gruntinius vandenis - didele. Pas mus apart anhidrito, zvyro ir durpiu nelabai tera iskasenu ir ko jus cia taip uzsiciklinot ? Manot patapsim Norvegija ?
kestutisz 2012-03-09 09:35
Tai apie tai ir kalba - resursų daug nėra, iš jų nepastatysim dykumoj miestų su palmėm, balanso iš esmės jie nekeičia, tačiau stengiamasi kuo greičiau ir tuos išvežti, o politinės valios tia kažkiek pririboti nėra - kiek antai triukšmo už gan mizernai padidintus mokesčius iškasenoms kilo, nors realiai jie turėtų būti tokie kad išvežti išvis neapsimokėtų. Nėra kaip paversti žaliavos į produkciją? Nieko tokio - kitos kartos išmoks.
immortallt 2012-03-09 09:47
Tu supranti, kad perdirbimo gamykla pastatyt kainuoja milziniskus pinigus o del keliu tonu kuro, niekas nestato perdirbimo gamyklos ?! Tai gal dar lentpjuve irenkim Sacharoje, vis tiek rasim pora medziu. Ir is vis tai nesudaro zymios dalies. Be to nafta isgauna imones gavusios valstybine licenzija bei atitinkamai moka mokescius valstybei. Tik tiek, kad tos naftos nera, tai nieko ir nesumoka.
Shinigami 2012-03-09 10:03
Tavo mastyme yra didelių klaidu. Kokioms ateities kartom tai palikti? Visi lietuviai emigruos į užsienį, o visi likę senukai išmirs dėl amžiaus ir mažų pensijų. Eksportuoti ne naudinga? Tai pasakyk man kodėl turtingos šalys taip daug eksportuoja? http://www.economywatch.com/world_econo ... mport.html jei eksportas ekonomiškai nenaudingas? Mažeikių natfa statyta ne kitokios sudėties naftai, o ji mažai moka už nafta. Bei perdirba nafta daugiausiai kurui. Kai Lietuvos nafta eina tepalams ar kosmetikai. Ateis laikas ir nafta išgaruos. Nes nafta nėra amžinas produktas.
kestutisz 2012-03-09 10:06
Tai čia dabar, kai pasaulyje naftos dar daug, jos kaina tik grynai politinis dalykas, viską pila į "bendrą katilą", o pati valstybė iš jos naudos mažiau gauna nei jau iššvaistyta stadionui statyt - http://www.technologijos.lt/n/technolog ... psnis-6683 (gaila nerandu naujesnių skaičių, bet nemanau kad tendencijos labai pasikeitė). Kažkodėl tikiuosi, kad ateityje vietoj mūsų gyvenantys protingiau galėtų tvarkytis, bet mes tokio šanso nesuteiksim. Pvz. pasaulyje nafta kažkada vistiek baigsis (didieji telkiniai), energijai vistiek kažką sugalvos, tačiau chemijos pramonei greičiausiai vistiek jos reikės ir kažkokios kad ir nedidelės vietinės gamyklos galinčios vietinę žaliavą (nes atvežtinė bus jau ne šiaip sutartinė kaina, o gerokai gerokai rimtesnė) perdirbti į produktą galėtų visuomenei daugiau naudos išspausti.
kestutisz 2012-03-09 10:19
"Primary exports - commodities: transport equipment, motor vehicles, semiconductors, electrical machinery, chemicals" - žaliavų nematau, visur gatava produkcija, kuriai sukurti buvo sukama sava ekonomika, kuri tik žaliavų išvežimo atveju sukama minimaliai - ju tarkim medienos atveju kur kas geriau kai darbo turi ne tik medkirčiai, bet ir staliai - pastariesiems nebebūtina emigruoti.
Shinigami 2012-03-09 10:44
Taip. Naudingiau eksportuoti ne žaliavą, o iš jos pagaminta produktą. Bet kai visokie Alfredukai rašo, kad visi kas tik užsiima verslų vagia iš valstybės ir tik sako, kad kažkas turi ateiti ir viska sutvarkyti, bet pats nesistengia užpakalio pakelti nuo kėdės ir tai sutvarkyti tai niekados mes iš tos naftos nieko ir negaminsim. Galėsim tik žaliavas parduoti. Nes jei kažkas sugalvos kažką iš jos gaminti išlis iš rūsių visokie Alfredukai ir pradės rėkti, kad iš jų vagia. O tie kurie sako palikti ateities kartoms, tai paklausių. Kiek galima viska palikinėti ateities kartom? Jūsų tėvai jau paliko tai jums (savo ateities kartai). Jų tėvai paliko jiems. Tai kada naudoti? Kai nebeliks naujų kartų? Ar kai benziną pakeis elektrą ir vandenilis, plastika sintetins naudojant dirbtinę fotosintezę iš oro (CO2 ir H2O). Jei taip rūpi valstybė, o ne tik pavydas, kad kažkas bando dirbti ir užsidirbti. Tai tegul Alfredukai kuria savo UAB ir dirba valstybės labui. Sukiša į gręžinį savo 2 milijonus litų pasiėmę paskolas ir būną laimingi su 3000 litų atlyginimų per mėnesį. O nesėkmės atvejų, kai išgręžus gręžinį ir nieko neradus, tik praradus 2 milijonus būna plikas basas ir sąvartyne ieško maisto.
Alfredukas 2012-03-09 10:50
. Baigėsi tuo, kad dabar džiaugiasi, jog liko gyvi! Štai, kokie verslininkai valdo naftą. Ir neabejoju, kad mokesčius valstybei moka tik simbolinius, o realiai valdantys valstybę, gauna solidžius "arbatpinigius".
Shinigami 2012-03-09 11:45
Tavo pažįstami labai naivus asmenys. Tokiu pas mus taip pat ateina. Jie tikisi, kad per mėnesį taps milijonieriai. Bet kai tenka susidurti su šio verslo realybe tada jau būna per vėlu, nes jau sukišo ne mažai pinigų. Nes pora metų turi kišti pinigus. Ir kuo toliau tuo labiau darosi įspūdis, kad tau bus neleista užsiimti verslų ir liksi ant ledo. Bet čia grynai valstybės institucijų kaltė.
Alfredukas 2012-03-09 12:31
O kai "vaizduotės pagerinimui" pamojuojama pistoletu, tai gal ir tai tik "susidaro įspūdis"? Ir tai yra valstybės institucijų kaltė? Gal nepūsk miglos į akis. Jei pats nesi tiesiogiai į tai įsivėlęs, tai dar nereiškia, kad to nėra.
Shinigami 2012-03-09 13:05
O tai jau neturi jokios įtakos valstybės gaunamoms pajamoms. Tai konkurentu šalinimas. Bei tai veikia tik su smulkiais dalyviais. Nes su stambeis ne išdegs. Kaip ir Akropolis nesugebėjo neleisti pastatyti Ozo. Bet tikrai manau, kad stengėsi.