Nikaragvoje kuriama pirmoji pasaulyje ekokareivių armija  (6)

Kol didesnė pasaulio dalis ginčijasi kaip geriausia kovoti su klimato kaita, maža Centrinės Amerikos valstybėlė reikalo imasi iš esmės. Nikaragvos vyriausybė paskelbė, kad jau subūrė pirmąjį pasaulyje ekokareivių batalioną, rašo treehugger.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius tris dešimtmečius, Nikaragva neteko per 25 %, savo miškų dėl nelegalių kirtimų ir sumažėjusių kritulių. Klimato kaitos keliama grėsmė šalies parlamente buvo prilyginta nacionalinei grėsmei. 580-ies vyrų batalionas – tai pirmasis apčiuopiamas žingsnis kovoje su klimato kaitos pasekmėmis.

Kareiviai įpareigoti patruliuoti dažniausiai kertamuose miškuose ir stabdyti nelegalius kirtimus, statyti užtvankas, gesinti gaisrus ir kitaip prisidėti prie miškų – pagrindinio Nikaragvos ekologinio ramsčio – išsaugojimo.

Nikaragvos vyriausybė siekia perskirstyti savo energijos gamybos būdus ir planuoja statyti didžiausią hidroelektrinę visame regione, bet dėl mažėjančio kritulių kiekio šis planas gali žlugti. Miškų išsaugojimas labai svarbus, kadangi atogrąžų miškai „generuoja“ didelę dalį kritulių kiekio. Juos išsaugojus būtų užtikrintas ir vandens tiekimas hidroelektrinei.

BBC rašo, kad naujojo bataliono kariai ne tik dėvi žalią kamufliažinę aprangą ir nešioja šaunamuosius ginklus, bet su savimi turi ir mažus kastuvėlius, kuriais sodina naujus medžius ir kitus augalus.

„Kariuomenės spalva – žalia“, – sako Nikaragvos kariuomenės vadas pulkininkas Nestoras Lopezas, – „Laikas suteikti kariuomenei ir tokį patį mąstymą“. Ateityje planuojama smarkiai išplėsti ekokariuomenės dalinių skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)