Kinija atnaujina atominių elektrinių statybas  (0)

Kinija netrukus tęs atominių elektrinių statybą ir tvirtins naujus projektus. Šie darbai buvo sustabdyti po Fukušimos avarijos Japonijoje pernai kovo mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs nacionalinės branduolinio saugumo agentūros vadovas Wang Yuqing pareiškė, kad netrukus bus leista pradėti statybas pagal maždaug anksčiau patvirtintų projektų. Jis kalbėjo Pekine vykstančioje Visuotinio Kinijos Liaudies Atstovų Susirinkimo (VKLAS) sesijoje.

„Draudimai greitai bus panaikinti, valstybės tarybai yra pateiktas išsamus branduolinės saugos kontrolės planas“, – sakė Wang Yuqing, kuris VKLAS užima aukštą postą.

Kinijoje dabar veikiantys 14 reaktorių pagamina mažiau nei 2 procentus visus elektros energijos, ir tai yra daug mažiau nei pasaulinis 15 % vidurkis, praneša „chainadaily.com“.

Tačiau Kinijos Vyriausybė planuoja plėsti ne tik branduolinių elektrinių pajėgumus. Jau patvirtintas planas, pagal kurį numatyta, jog iki 2015 metų iš visų neiškastinių energijos šaltinių būtų gaminama 11,4 % (dabar – 8 proc.), o iki 2020 metų – 15 % energijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)