Analitikai abejoja mikroprocesoriaus A5X pasirodymu telefone "iPhone 5"  (0)

Kompanija "Apple" kartu su trečios kartos "iPad" pasirodymu pristatė ir mikroprocesorių A5X, kuris vis tik gali nepasirodyti naujos kartos išmaniajame telefone "iPhone", kaip tai atsitiko A4 ir A5 lustų atveju, teigia "The Linley Group" analitikas Linley Gwennap.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog A5X su savo galinga grafika nėra idealus sprendimas naujajam "iPhone 5": kompanija greičiausiai pasirinks energetiškai efektyvesnį procesorių, kuris bus gaminamas 28 nm technologijos pagalba.

"Apple A5X" turi tuos pačius du "ARM Cortex-A9" branduolius, kaip ir modelis A5, tačiau papildomai gavo keturių branduolių grafinę posistemę, kuri turėtų padidinti naujojo "iPad" multimedia galimybes ir sklandų veikimą su itin didelės raiškos – 2048×1536 – "Retina" ekranu.

Analitikas L. Gwennap mano, jog A5X galėjo būti sukurtas specialiai trečiosios kartos "iPad" kompiuteriams. Jis teigia, jog naujasis "iPhone 5", pasirodysiantis šiais metais, greičiausiai turės energetiškai efektyvesnį procesorių, kuris bus pagamintas, naudojant 28 nm arba 32 nm technologiją, ir pagrindinis variklis bus skaičiavimo branduoliai, o ne galingesnė grafika.

Analitiko manymu, "Apple" skubėjo su naujojo "iPad" debiutu ir buvo priversta įdiegti A5X, kad nereikėtų laukti dar kelių mėnesių, kol 28 nm technologija pasieks priimtiną reikiamam mikroschemų kiekiui lygį. Antra vertus, "The Linley Group" analitikas galvoja, jog A5X vis tik gali būti panaudotas naujuose įrenginiuose, pavyzdžiui, "iPad mini", apie kurį dabar sklando daugybė gandų. Taip pat jis gali pasirodyti naujame "Apple TV", nors dabartinėje versijoje nuspręsta įdiegti vieno branduolio A5 modifikaciją.

Savo ruožtu, "Mercury Research" analitikas Dean McCarron taip pat mano, jog A5X vargiai pasirodys "iPhone 5" – išmaniajam telefonui nereikalinga tokia galinga grafika, kaip "iPad". Jis teigia, jog kompanija telefone panaudos 28 nm technologijos pagrindu pagamintą mikroprocesorių.

Beje, reikia pažymėti, jog daugelis kompanijos ARM sukurtų 28 nm mikroschemų naudos daug galingesnę "Cortex-A15" architektūrą vietoj "Cortex-A9", o "iPhone 5" taip pat gali gauti dviejų branduolių procesorių. Priežastis paprasta: dauguma programinės įrangos neišnaudoja 4 branduolių procesorių. Dean McCarron pažymi, jog "Apple" logiškai pasielgė, trečiosios kartos "iPad" panaudodama dviejų branduolių CPU, kadangi "iOS" skirtų aplikacijų dauguma gali išnaudoti tik du branduolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)