„Nokia Maps“ žemėlapiai dabar pasiekiami ir naršyklėje  (10)

„Nokia“ prieš konkurentus turi labai galingą ginklą – interneto ryšio nereikalaujančią nemokamą navigaciją „Nokia Maps“. Dabar šį paslauga tapo prieinamesnė dar platesniam ratui vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei prieš kelis mėnesius buvo pasirodę pranešimų, kad Suomijos mobiliųjų telefonų gamintojas ruošiasi navigacijos programą pasiūlyti „Android“ OS ir „iOS“, tačiau ši informacija vėliau buvo paneigta. Tačiau parodos „MWC 2012“ metu „Nokia“ pristatė tarpinį variantą – GPS navigaciją interneto naršyklėje minėtoms operacinėms sistemoms.

HTML5 pagrindu sukurta navigacija pasiekiama iš „Android“ ir „iOS“ įrenginių jų interneto naršyklėse atsidarius puslapį m.maps.nokia.com. Ši navigacija yra ne tik nemokama, tačiau ir turi ir balso nurodymus sutinkamus įprastuose GPS navigacijos prietaisuose. Įjungus balso rekomendacijas bus parsiųstas apie 2 MB užimantis failas, kuriame ir yra sudėtos reikalingos komandos. Deja, tačiau šiuo metu navigacija veikia tik judant pėsčiomis – navigacijos keliais galimybės šiuo metu nėra.

„Nokia Maps“ pasirodymas konkurentų operacinėse sistemose suprantamas dėl to, kad bendrovės žemėlapių tarnyba pradėjo bendradarbiauti su „Microsoft“ turima, o ši kaip įprasta yra pasiekiama visiems. Be to, kuo daugiau žmonių turinčių „Android“ ar „iPhone“ išmanųjį telefoną naudosis „Nokia Maps“, tuo didesnė tikimybė, kad kitą kartą būdami parduotuvėje labiau atkreips dėmesį į „Nokia“ telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)