Išmanieji telefonai jau lyginami su asmeniniais kompiuteriais (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-03-14 16:25
Tobulėjama greitai. Pirmiausia išmaniųjų telefonų ir planšečių nenaudą pajus turbūt žaidimų konsolių kūrėjai (jeigu nepristatys kažko stulbinančio). Jau dabar žiūrėkit Apple siūlo Air mirroring galimybę, o kas bus kai tuo paseks kiti gamintojai? Parsisiunti žaidimą į telefoną ir žaidi per teliką. O dar jeigu patobulint iki to, jog telefonas būtų kaip pultelis (tarkim žaidžiant kompiuterinius žaidimus per kompiuterį), tai visai šakės..
Arwis 2012-03-14 16:43
Tai cia tik laiko klausimas. Aplamai labiausiai kencia nesiojamos konsoles. Developeriams neapsimoka kurti exclusyvu nes tiek android tiek iOS marketai daug didesni o ir paklausa juose nemaza. Taipogi techninemis charakteristikomis nauji high-end smartphonai tikrai pasizymi.
Anonymous 2012-03-14 17:03
Aš suprantu... Kartais žmonės pradeda skaityti ir taip įsijaučia, kad bet ką šneka ir pataikauja straipsnio idėjai, nes tikisi, kad taip ir bus.. Vienas žodis, kuris nublokš Jūsų svajones į šoną, tai yra "Kinect".
Analog 2012-03-14 17:17
Nu bet nepatogu liečiamu ekranu žaist nors tu ką.
salemas5 2012-03-14 17:38
Va va, kinect istiesu turi laaabai daug perspektyvu, o dar sako kad developeriai nieko naujo nepristato...
Creatium 2012-03-14 18:10
Ir vėl gi - tik laiko klausimas kada tas pats Kinect bus pritaikytas išmaniesiems telefonams veikimui per kokį wi-fi ar bluetooth. Viena firma (šiuo atveju - Microsoft) tikrai neišgelbės visos rinkos. Tad arba visi pradės tą kinect sistemą naudot savo produktuose (ko pasekoje anksčiau ar vėliau tai vistiek pereis ir į išmaniuosius telefonus), arba ta rinka nusibaigs ir liks vienas microsoftas su xbox ir jį vis dar palaikančiu kinect. Arba kaip minėjau anksčiau (ko tu turbūt net nepastebėjai, juk lengviau skaityt tik dalį komentaro, pusę praleidžiant?), turėtų būti pristatyta kažkas dar įdomesnio, negu dabar esančios technologijos konsolių srityje. Ir tai turėtų būti tai, ko negalima į išmaniuosius įdėt.
Varnagas 2012-03-14 18:14
Pirmas dalykas liečiamų įrenginių žaidimuose - I/O lietimu vėlavimas: Panašiai ir su pavertimo sesnoriais. Kita - ekranų telefone mažumas. Planšetėse didesni, bet rezoliucija ne per daug didesnė vis vien. Galios telefonai turi vis daugiau ir daugiau. Turės ir dar daugiau. Po kelis branduolius, po kelis grafikos branduolius. O baterijos tai nedidėja. Pasiimi telefoną autobuse, valandėlę ką nors intensyvaus 3D pažaidi - pusės baterijos nebėra. Netinka taip su telefonu daug judančiam žmogui. Bet tada reikia jau dviejų įrenginių - telefono ir žaidimams kažko? Vėl nesąmonė pirkti, nešiotis ir krauti du skirtingus įrenginius. Ir pasaka be galo. Lietimo vėlavimas - galbūt išspręs. Patogų valdymą ir UI irgi padaryti galima ir padaro. Ekranai pamažu irgi vis didėja. Galia auga. Lieka baterija... Jeigu telefonas neišgali atlaikyti visos paros intensyviai naudojamas ir žaidžiamas - tai kokia kalba dar čia gali būti apie nešiojamus žaidimų įrenginius-telefonus? Bet smagu, kad software tobulėja
Anonymous 2012-03-14 19:17
Pastebėti, tai aš viską pastebėjau, bet tamstai "nedašuto", ką norėjau pasakyti, o pasakyti norėjau, tai kad kosolės JAU DABAR turi išskirtinumą, ko neturi visi kiti ir net konsolių konkurentai. Tad gal reikėtų ramiau reaguoti ir daugiau galvoti?
Creatium 2012-03-14 20:09
Niekas ir nekalba, jog dabar konsolės jau yra paskutinėje vietoje. Būtent apie ateitį čia ir kalbama. O ateitis labai miglota. Su tuo pačiu kinect, tai taip, lygiai to paties (t.y. kinect sistemos) gal ir netaikys niekas telefonuose, bet kažką panašaus ar net tobulesnio pradėti naudoti telefonuose niekas nesutrukdys. Juolab, nekalbu apie grynai įdėjimą į patį telefoną. Juk į konsolę tai neįdedamas kinect priedelis (kameros). Kaip minėjau ir anksčiau, tą galima būtų lengvai padaryt naudojant belaides technologijas. Na o dabar viskas kol kas aišku yra. Į žaidimų rinką telefonų gamintojai eina lėtai. Apple, Samsung jau kažkiek po truputi įsitraukia į tai, gamina galinesnius telefonus, tinkamus sunkiems žaidimams. Tad tikrai tik laiko klausimas kada bus pristatyti įvairūs priedai (tame tarpe ir kinect ar jo analogas) telefonams, kurie leistų jį išnaudoti kaip tikrą namų žaidimų sistemą.
Domas1 2012-03-14 21:05
Unreal man visad patiko ka kuria o Unreal 3 grafikos varikliukas jau senai sukurtas gal kokiais 2008m nepamenu tiksliai, deja gelezis buvo kiek per silpna, dabar jau kas kita. Man ispudinga grafika visada patiko va, o CryEngine 3 ka pristate neseniai tai jau vos ne revoliucija galima pavadinti, net filmus galima montuoti kone tikroviskai cia demo
Anonymous 2012-03-14 21:23
plansetes ir ismanieji telefonai taikysis (kas nesitaikys bus praspirtas i sona) i ismanuji valdyma ir automatizavima.. geras pavyzdys yra apple tv.. arba spynos ir apmokejimai su NFC technologijom ir t.t. kolegos, jūs žiūrite ne į tą pusę.. jei kažkas ir sukurtų įrenginį panašų į konsoles, o konkurentai į išmanųjį valdymą, tai pralaimėtų tas kuris žiūrėjo į žaidimus.
vyckas 2012-03-14 21:42
Valdymo pulteliai su quad core? yeah...
Anonymous 2012-03-14 23:23
na, jei appsu nenaudosi, taip pat kaip ir smegenu, tai taip iseina.. p.s. turiu ispejima, kad quad mobiliame nera lygus kompiuteriam quad.. deja, bet dvieju branduoliu procas su tegra vaizduske nebutinai paveza full hd.. tai gal eik paverk dabar ant kelmelio.. kad esi marketingo auka..
Anonymous 2012-03-14 23:40
Specialiai neužsimini apie samsungo pultelį su vaizdo transliacija? Turėtum žinoti - gi ne žioplys O kiek jau nuo to pultelio su glostomu ekranu ir TV transliacijomis iki kvadro?
Anonymous 2012-03-15 00:09
siaip debiliska lyginti plansete su universaliais pulteliais.. ir as maniau kalbame apie ateities perspektyvas, o ne apie tai ka dabar gali universalus pultelis ir plansete.. jei jums skirtumas tik zaidimai, tai sorry, pagalbos is manes nesulauksit.. nemanai, kad to pultelio paskitis tokia pat siaura, kaip ir kaikuriu mastymas, kurie plansete sulygina su pulteliu ir randa skirtuma - zaidimai? cia isvis nera ka lyginti, bet jei nepatinka ideja planseteje labiau tobulinti ismanu namu valdyma ir automatizavima, o geriau prideti kazkoki kinekta prie plansetes, kad "pazaisti".. tai sveikinu, nes ant galvos puodas tikrai nespaudzia galvos, o stovi vietoj jos..
vyckas 2012-03-15 10:34
Na gerai. Visų pirma tas "išmanusis valdymas" tebus viena iš begalės smartphonų funkcijų ir aš nesuprantu prie ko čia taikytis reikės. Kaip tu apskritai įsivaizduoji tą pritaikymą? Atsiras tam poreikis atsiras ir softas. O pralaimės tie, kurie bandys tokius įrenginius įspraust į kažkokią siaurą nišą.
AirDog 2012-03-16 02:47
Gerai skamba: "...pirkėjas paprasčiausiai keis nustatymus tol, kol pastebės tinkamą žaidimo veikimą..." Vargšas pirkėjas... O video tai jau daugiau nei metų senumo... Ir prie ko jis čia?