Nikola Sarkozy reikalauja apmokestinti „Google“ ir kitus internetinės reklamos gigantus  (8)

Prancūzijos prezidentas Nikola Sarkozy pareiškė, kad interneto gigantai turi mokėti mokesčius nuo gautų pajamų iš interneto reklamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies vadovas mano, kad jei jis bus perrinktas kitai prezidento kadencijai, jis sieks įvesti mokesčius interneto kompanijoms ne tik Prancūzijoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje. „Neleistina, kad milijardus eurų pajamų Prancūzijoje gaunančios kompanijos nemokėtų mokesčių iš šių pajamų“, – teigė Sarkozy.

Anksčiau Prancūzijos prezidentas jau davė nurodymą išnagrinėti galimybę įvesti mokesčius interneto kompanijoms. Tai įvyko po to, kai medijų kompanijos pasiskundė, jog stambūs interneto portalai užsidirba iš reklamos, naudodami jų naujienas.

Tokia iniciatyva nepatiko „Google“. Korporacija teigė, jog interneto kompanijos kuria tūkstančius darbo vietų, o toks sprendimas tik sulėtins inovacijas. 2011-ųjų birželį projektas Prancūzijos parlamento palaikymo nesulaukė. Parlamentarai aiškino, jog mokesčių įvedimas užsienio interneto kompanijoms gali sukurti precedentą, dėl kurio ateityje nukentės Prancūzijos interneto kompanijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: