„Kodak“ vietoj fotojuostų gamins plonasluoksnius saulės elementus  (0)

Nors „Kodak“ galbūt ir turi kai kurių finansinių problemų – neseniai paskelbė apie bankrotą, žada sustabdyti beveik visų savo fotoaparatų ir jų priedų gamybą, tačiau visiškai nekapituliuoja ir visai rimtai svarsto, kur galėtų pritaikyti sukauptą patirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš viliojančių galimybių - saulės energetika. Fotoaparatų ir kitų „Kodak“ produktų kūrėjai tikisi pasinaudoti jau esama gamybos infrastruktūra plonasluoksniams saulės elementams gaminti.

„Kodak“ jau kuris laikas dirba kartu su „Natcore Technology“ ir bando naujas technologijas gaminant lanksčius, plonasluoksnius saulės elementus iš nanovamzdelių, kuriuos būtų galima efektyviai suderinti su įprastiniais silicio elementais. 

Plonasluoksniai elementai dar nesulaukė didelio dėmesio rinkoje. Mažesnę paklausą daugiausia lėmė tai, kad jų energetinės charakteristikos gana stipriai atsilieka nuo silicio elementų, nors šiandien plonasluoksnės technologijos jau sparčiai vejasi ir juos.

„Kodak“ tikisi, jog galėtų panaudoti savo esamą ir laiko patikrintą juostų gamybos įrangą saulės elementų gamybai ir taip potencialiai mažindama gamybos išlaidas per pusę. Tai gali būti sudėtingi pokyčiai tokiai bendrovei kaip „Kodak“, bet bus labai įdomu pamatyti, kaip įmonė atliks šį darbą ir ar jai pavyks pagerinti jau šiandien naudojamas plonasluoksnes technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)