Prasideda kova dėl SIM kortelių standarto  (4)

Tarp kompanijos „Apple“ ir jos konkurentų prasideda nauja kova – šį kartą dėl miniatiūrinių SIM kortelių išmaniesiems telefonams ir planšetėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Apple“ ir ją palaikančios stambios Europos telekomunikacijos kompanijos pasisako už nano-SIM standartą. Jis gana ženkliai skiriasi nuo micro-SIM, už kurį pasisako „Motorola Mobility“, RIM, ir „Nokia“.

Nano-SIM buvo pristatyta praėjusių metų pabaigoje kompanijos „Giesecke & Devrient“. Būtent ji prieš maždaug 20 metų sukūrė pirmąją SIM kortelę, kurios oficialus pavadinimas yra mini-SIM. „Apple“ mano, kad nano-SIM standartas perspektyvesnis, nepaisant to, kad micro-SIM kortelės jau naudojamos „iPhone 4S“. Manoma, kad pirmieji nano-SIM palaikantys įrenginiai atsiras dar šiais metais.

Dabar daug kas priklauso nuo Europos telekomunikacijų standartų instituto (European Telecommunications Standards Institute, ETSI) sprendimo, kuris priima standartus mobiliojo ryšio srityje.

Šia savaitę „Apple“ kaip ETSI narius užregistravo šešis savo padalinius Europoje. Bene įtakingiausia instituto nare yra „Nokia“, tačiau, kaip teigiama, „Apple“ palaiko dauguma Europos ryšio operatorių.

nano-SIM priešininkai nuogąstauja, kad tokioms kortelėms gali prireikti specialaus išstumiamos apsauginės įrangos (panašią turi „iPhone 4“), o tai labai suvaržys naujos kartos išmaniųjų telefonų dizaino variaciją. „Nokia“ teigia, kad jos siūlomas standartas yra žymiai pranašesnis už ginamą „Apple“.

Nepaisant to, „Apple“ gina savo pozicijas. Balsavimas dėl SIM kortelių standarto įvyks kitą savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: