Kokią „šukuoseną“ galėtų sukurti šiandieniniai robotai-kirpėjai? (Video)  (0)

Turbūt pagal vieno, nuotoliniu būdu valdomo roboto „pasiekimus“ negalima 100% tvirtinti, jog tokį pat rezultatą gautų ir visi kiti robotai, bet turbūt bent jau panašių manipuliatorių tendencijos būtų labai panašios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trirankis robotas kirpėjas (tiksliau, sprendžiant pagal balsą, kirpėja) - Intelligent Automation's Multi-Arm Unmanned Ground Vehicle (MA-UGV) sugeba atlikti įvairius judesius - tame tarpe su skutimo mašinėle nuskusti savanorio galvą. Tiesa, sprendžiant pagal filmuotą vaizdą, su tokia „šukuosena“ turbūt į gatvę išeiti nesinorėtų, bet formaliai žiūrint, skusti plaukus robotas daugiau mažiau sugeba, rašo lifeslittlemysteries.com.

Tiesa, robotas nedirbo visiškai savarankiškai - per kompiuterio programą jo judesius kontroliavo žmogus. Kur ir kada skusti galvą, robotą valdantis žmogus sprendė pagal duomenis, gaunamus iš kelių kamerų.

Iš pradžių projektuojant šį robotą buvo tikimasi, kad jis galės atlikti tokias užduotis, kaip kuprinių patikrinimas, įrankių valdymas, mazgų rišimas ar sprogmenų nukenksminimas, bet, kol kas jam vietos atsirado tik kirpykloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)