"Huawei Ascend D quad" – naujas karalius tarp "Android" telefonų (Video)  (14)

Kai kinų kompanija "Huawei" parodoje "MWC 2012" (Barselona, Ispanija) pristatė savo išmanųjį telefoną "Huawei Ascend D quad U9510", ji taip pat pranešė, jog jos sukurtas 4 branduolių mikroprocesorius K3V2 leidžia jam vadintis pačiu sparčiausiu iš šiuo metu esančių rinkoje telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors tuomet tokie tvirtinimai atrodė labai abejotinai (tokių reklaminių pareiškimų girdime iš kiekvienos kompanijos), tačiau po truputį pasirodo nepriklausomų testų rezultatai, kuri patvirtina „Huawei“ teiginius.

Pavyzdžiui, gana populiaraus tarp „Android“ įrenginių testo „AnTuTu“ statistikoje naujasis kinų išmanusis telefonas lenkia tokius konkurentų flagmanus, kaip „LG Optimus 4X HD“ ir „HTC One X“ ir nusileidžia tik planšetiniam kompiuteriui „ASUS Transformer Prime“ su paspartintu „Tegra 3“ mikroprocesoriumi.

Keturių branduolių mikroprocesorių turintis „Ascend D quad“ taip pat pralenkė visus savo konkurentus teste „NenaMark v2“, nepalikdamas šansų tokiems palyginti galingiems įrenginiams, kaip „HTC One S“, „Galaxy Nexus“ ir „Galaxy S II“. „NenaMark“ – tai testinis paketas, sukurtas grafikos posistemės produktyvumui išmatuoti. Testai atliekami su tam įrenginiui įprasta vaizdo raiška. „Ascend D quad“ atveju ji yra 1280×720, tačiau jis vis tiek aplenkia išmaniuosius telefonus su daug mažesne raiška (tuos pačius „Galaxy S II“ ir „HTC One S“). Kompanijos „Rightware“ teste „Basemark ES 2.0“ naujasis „Huawei“ telefonas su K3V2 mikroprocesoriumi užnugaryje paliko „nVidia Tegra 3“, „Qualcomm Snapdragon MSM8660“, „Samsung Exynos“ bei „TI OMAP4“. Turėdamas 1280×720 raišką ir GPU „Hisilicon“, K3V2 sugebėjo pasiekti 25 kadrų per sekundę spartą, tuo metu kai „Qualcomm Snapdragon“ su GPU „Adreno 220“ šis rodiklis siekė 18, o „nVidia Tegra 3“ su „ULP GeForce“ – 12.

Savo ruožtu, testuose „Sunspider JavaScript“ ir „Righware BrowserMark“, kurie tikrina CPU spartą interneto naršykle, naujasis „Huawei“ modelis nusileidžia planšetiniam kompiuteriui „ASUS Transformer Prime“ ir išmaniajam telefonui „Samsung Galaxy Nexus“. Nors naujojo kinų kompanijos procesoriaus rezultatai tikrai nuteikia pozityviai, reikia prisiminti, jog testiniai paketai ne visąlaik atspindi tikrąjį produktyvumą ir įrenginio „draugiškumą“ vartotojui. Vis tik reikia pripažinti, jog Huawei sukūrė tikrai konkurencingą produktą, kuris galės kaip lygus su lygiu grumtis dėl vietos po saule su tais pačiais LG Optimus 4X HD ar HTC One X. Turbūt ne veltui Microsoft įtraukė kompaniją Huawei į patikimų Windows 8 OEM įrenginių tiekėjų sąrašą iš karto po to, kai kinai pristatė savo 4 branduolių SoC sistemą.

Taip pat dar kartą priminsime išmaniojo telefono „Huawei Ascend D quad U9510“ specifikacijas:

  • Operacinė sistema „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“;
  • 4,5“ įstrižainės 1280×720 raiškos ekranas;
  • SoC Huawei K3V2 su keturių branduolių „Cortex-A9“ @1,2/1,5 GHz mikroprocesoriumi, GPU „Hisilicon“ su 16 skaičiavimo blokų, 64 bitų atminties valdikliu;
  • 1 GB operatyviosios atminties;
  • 8 GB integruotas duomenų kaupiklis, „microSD“ atminties kortelių palaikymas;
  • 3G HSPA+ 21 Mbit/s, LTE palaikymas;
  • 8 MP raiškos kamera su dviguba LED blykste, auto fokusavimo sistema ir HD 1080p vaizdo įrašymo galimybe;
  • 1,3 MP raiškos kamera priekinėje dalyje;
  • 1800 mAh talpos baterija;
  • 8,9 mm storio korpusas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: