Atgimusios "LulzSec" grupuotės pirmoji auka - kariškių pažinčių svetainė  (6)

Prieš kelias savaites "LulzSec" narius išdavė jų pačių lyderis ir daugelis jų buvo suimta FTB pareigūnų. Atrodė, jog tarsi uraganas prasidėjęs grupuotės karaliavimas virtualioje erdvėje išsikvėps, užleisdamas vietą "Anonymous". Tačiau nauja programišių grupuotė pavadinimu "LulzSecReborn" ką tik įsilaužė į dvi internetines svetaines ir paviešino jose saugotą informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, jog šie programišiai tęsia savo darbus kaip tik ta pačia kryptimi, kaip ir jų pirmtakai iš "LulzSec", tad tikėtina, jog šios grupuotės tiesiogiai siejasi viena su kita. Pirmąja auka tapo kariškių pažinčių svetainė MilitarySingles.com, kurią nulaužus nuvo pavogta 170937 vartotojų paskyrų informacija. Dabar elektroninio pašto adresai, slaptažodžiai ir kita antrosios pusės ieškančių kariškių informacija laisvai prieinama internete. 

"Mes kompanijoje "ESingles Inc." žinome apie teiginį, jog  kažkas nulaužė minėtąjį portalą ir šiuo metu tiriame situaciją", - pareiškė pažinčių portalą prižiūrinčios kompanijos atstovai. "Šiuo metu tiesioginių nulaužimo įrodymų neturime, tad tikėtina, jog pranešimas apie ataką yra netikras". Žinoma, "LulzSecReborn" į šį komentarą sureagavo ir "Twitter" paskyroje publikavo komentarą su įsilaužimą patvirtinančia nuoroda.

Vėliau grupuotė įsilaužė į "CSS Corp" - globalios informacinių ir komunikacinių technologijų kompanijos - svetainę. Įsilaužimas įvykdytas per pagrindinį domeno serverį. Į internetą laisvai prieigai patalpinta šios kompanijos duomenų bazė su vartotojų identifikacine informacija (elektroninio pašto adresais, vardais, slaptažodžiais ir pan.). "Ir, adminai iš CSS Corp, aš žinau, jog jūs esate protingesni už kitus, tad prašau neieškokite įrodymų, nes tada ištrinsime visą jūsų duomenų bazę", - pagrasino programišių atstovai "Twitter" paskyroje.

Anksčiau buvo teigiama, jog "LulzSec" turėtų atkurti savo veiklą balandžio 1 dieną, tačiau pastarieji įvykiai rodo ką kita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)