Saulės energija varomu lėktuvu mėgins nuskristi į Maroką (Video)  (1)

Šveicarijoje sukurtas Saulės energija varomas lėktuvas „Solar Impulse“ artimiausiomis savaitėmis mėgins nuskristi iš Šveicarijos į Maroką; tai būtų ilgiausias skrydis tokio tipo lėktuvu, pranešė trečiadienį skrydžio rengėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po pirmojo skrydžio iš Paryžiaus į Briuselį 2011 metais Bertrand’o Piccard’o ir Andre Borschbergo lėktuvas pirmą kartą istorijoje mėgins nuskristi daugiau kaip 2500 kilometrų, net be lašo degalų, ir nutūpti Maroke“, – sakoma pranešime apie šį projektą.

B. Piccard’as ir Borschbergas pasikeisdami pilotuos lėktuvą kelionėje, kuri turėtų trukti apie dvi paras; pasikeisti vietomis planuojama nusileidus netoli Madrido.

Kelionė, į kurią norima leistis gegužę ar birželį, bus repeticija prieš 2014 metais planuojamą skrydį aplink Žemę.

„Skristi taip toli, vien tik Saulės energijos varomam, bus puiki treniruotė prieš skrydį aplink Žemę“, – sakė A. Borschbergas, vienas bendrovės „Solar Impulse“ steigėjų ir direktorius.

Moderniškas lėktuvas „Solar Impulse HB-SIA“, kurio sparnų mojis prilygsta dideliam laineriui, o sveria ne daugiau kaip vienatūris automobilis, į istoriją pateko 2010-ųjų liepą kaip pirmas pilotuojamas lėktuvas visą parą skridęs vien Saulės energijos varomas.

Jam priklauso ilgiausio skrydžio Saulės energijos varomu orlaiviu rekordas – ore virš Šveicarijos „Solar Impulse“ išsilaikė 26 valandas, 10 minučių ir 19 sekundžių bei pakilo į rekordinį tokio tipo orlaiviui 9 235 metrų aukštį.

Šiuo lėktuvu po to skraidyta dar keletą kartų – nuo Ženevos iki Ciuricho, taip pat į Paryžių ir Briuselį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: