“Google” paieškos funkcija “autocomplete” pažeidžia žmonių teises?  (6)

Mes jau pripratome prie to, kad į “Google” įrašant raktažodžius, sistema mums pasiūlo frazių galūnes – dažniausiai pagal tai, kokie žodžių junginiai buvo dažniausiai ieškomi kitų paieškos sistemos vartotojų. Nors funkcija gana patogi, kartais galima pamatyti visai netikėtų frazių, o atskirais atvejais tai gali pakenkti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent tai atsitiko vienam Japonijos gyventojui, kuris po tokio paieškos sistemos "elgesio" padavė “Google” kompaniją į teismą.

Reikalas tas, kad japonas pastebėjo, jog, įvedus jo vardą ir pavardę į “Google” paieškos laukelį, siūlomi žodžiai susiję su kriminaline veikla, su kuria šis žmogus niekada nebuvo susijęs. Prašymas išimti tokius raktažodžius nedavė vaisių – “Google” atstovai atšovė, kad raktažodžiai parenkami automatiškai pagal dažniausias užklausas, tad sistema veikia automatizuotai. Tai japonui užteko drąsos paduoti kompaniją į teismą, ir situacija bus nagrinėjama kruopščiau.

Tai gali būti tik vienas teisminis precedentas, bet iš tikrųjų – ar jums nebuvo taip, kad “Google” paieškos pasiūlymai, švelniai tariant, nustebindavo?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)