„Google“ pasiruošusi dalintis už „Android“ gautu pelnu su „Oracle“  (0)

Kompanija „Google“ pasiruošusi pasirašyti susitarimą su „Oracle“, teigiančia, jog kuriant operacinę sistemą „Android“, buvo pažeisti jos turimi patentai, perėję jos žinion po „Sun Microsystems“ įsigijimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aptariamą konfliktą inicijavo korporacija „Oracle“ dar 2010 metų rugpjūtį. „Google“ kaltinama sistemoje „Android“ neteisėtai naudojanti kelias technologijas, susijusias su JAVA platforma. Ieškovas iš pradžių reikalavo net 2 mlrd. JAV dolerių kompensacijos, tačiau teismas tokias pretenzijas įvertino kaip nepagrįstas.

Dabar naujienų agentūra „Reuters“ praneša, jog „Google“ pasiruošusi mokėti „Oracle“ atitinkamą procentą nuo pajamų, gautų už „Android“, jei Larry Ellison vadovaujamai korporacijai pavyks įrodyti, jog operacinėje sistemoje „Android“ iš tikrųjų neteisėtai buvo naudojamos patentuotos technologijos.

„Google“ žada sumokėti $2,8 mln. kaip kompensaciją už patirtus nuostolius, kurie susiję su ieškinyje likusiais patentais, galiojusiais iki 2011 metų. Paieškos gigantas taip pat pasiruošęs mokėti 0,5 % iš „Android“ pajamų už pirmą patentą, kurių galiojimas pasibaigia 2012 m. gruodį, ir 0,015 % pajamų už antrą patentą, kuris galioja iki 2018 m. balandžio.

Tačiau „Oracle“ pareiškė, jog „Google“ pasiūlymas neatspindi realaus nuostolių masto, todėl Larry Ellison ir jo kompanija toliau sieks apginti savo interesus teismų pagalba. Kitas teismo posėdis prasidės balandžio 16 d. ir tęsis maždaug aštuonias savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)