"Qualcomm" ruošia ARM procesorių nešiojamiems kompiuteriams  (0)

Žodelis „book“, kalbant apie įvairius mobiliuosius kompiuterius, sutinkamas tikrai itin dažnai. Tačiau tik bendrai nešiojamą kompiuterį apibūdinantis „notebook“ susilaukė ilgalaikės sėkmės. Tuo tarpu ultramobilūs kompiuteriai kelią į rinką skiriasi sunkiai - arba dėl ribotų techninių galimybių, arba dėl palyginti didelės kainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Netbook" tipo kompiuteriai, vos tik atsiradę kaip atskira klasė, ėmė sparčiai populiarėti ir taip pat greitai „nulipo nuo scenos“. Savo laiku taip pat buvo pasirodę "Smartbook" tipo mobilūs kompiuteriai, kuriuose turėjo apsigyventi ARM architektūros procesoriai. Šie pasirodė dar prasčiau, nei "netbook'ai". Dabar rinką bando užkariauti "Intel" su savo "Ultrabook" koncepcija, kuriai šiuo metu taip pat sekasi palyginti sunkiai. Panašu, jog atėjus tinkamam laikui ir pasirodžius tinkamoms technologijoms, atgimti žada "Smartbook" tipo nešiojami kompiuteriai.

Galbūt jie taip ir nesivadins (gal bus pakrikštyti kaip "Armbookai" arba kitokiu panašiu vardu), tačiau kompanijos "Qualcomm" atstovai leido suprasti, būsimi jos keturių branduolių procesoriai su ARM architektūra "Snapdragon S4" leis sukurti itin lengvus ir ultraplonus nešiojamus kompiuterius, veikiančius su "Windows 8" operacine sistema.

"Qualcomm" teigimu, tokie mobilūs sprendimai galės konkuruoti su "ultrabookais" tiek svoriu, tiek matmenimis. Panašūs ARM architektūros sprendimai turės didelės raiškos ekranus, galės pasigirti ilgu autonominio darbo laiku ir galimybe nuolat būti „ryšio zonoje“. Be to, "Snapdragon" procesoriai galės pasiūlyti išvystytas multimedia galimybes ir 4G standarto palaikymą. Žodžiu, tai turėtų būti produktai, puikiai tinkantys daugumai neišrankių vartotojų.

"Snapdragon S4" bus gaminami, naudojant 28 nm technologinį procesą. "Qualcomm" taip pat planuoja gaminti ir 64 bitų procesorius, tačiau tokių lustų pasirodymo terminai kol kas neatskleidžiami. Priminsime, jog kompanija ARM jau kuria 64 bitų architektūros ARMv8 mikroschemą. Be to, daug branduolių turintys procesoriai galės žymiai paspartinti aplikacijų darbą operacinėje sistemoje "Windows 8". Tai leis "Qualcomm" užtikrinčiau kalbėti apie savo produktų perspektyvas, kurios bus skirtos naudojimui nešiojamuose kompiuteriuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: