Kinijoje mikrotinklaraščiuose nėra galimybės palikti komentarų  (3)

Kovo 31 dieną Kinijos valdžia dalinai užblokavo du populiariausius mikrotinklaraščių servisus šalyje – „Sina Weibo“ ir „Tencent QQ“. Vartojai neteko galimybės rašyti komentarų. Kompanijose „Sina“ ir „Tencent“ paaiškino, kad draudimas įvestas tam, kad "užkirsti kelią gandams".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo viduryje atsistatydino komunistų partijos vadovas Čongčingo mieste Bo Xilai, kuris buvo laikomas vienu iš populiariausių politikų Kinijoje. Dėl to šalyje pasklido gandai, jog Pekine bręsta maištas. Ankščiau buvo uždaryta 16 interneto svetainių, kuriose buvo rašoma, jog Pekino gatvėse pasirodė šarvuočiai. Be to, už gandų platinimą buvo suimti 6 žmonės.

Praėjus kelioms dienoms po incidento Bo Xilai vardas mikrotinklaraščių paieškoje buvo užblokuotas, tačiau vartotojai išvengė cenzūros įvesdami politiko pseudonimą. Primename, kad Kinijoje uždrausta prieiga prie populiarių socialinių tinklų „Facebook“ ir „Twitter“, o norint naudotis vietiniais servisais, būtina nurodyti savo tikrąjį vardą. Šalies valdžia aiškina tokią politiką kova su pornografijos ir gandų plitimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)