„Google“ pokštai: Morzės abėcėlė telefone, kompiuteris su dviem pelytėmis, „YouTube“ DVD kolekcija (Video)  (1)

Kompanija „Google“ šįmet Melagių dienai ruošėsi iš peties: sekmadienį ji paskelbė net kelias „naujienas“, skirtas internautų nuotaikai praskaidrinti. Kai kurie pristatymų fragmentai parengti taip kruopščiai, jog ne iš karto supranti, jog kalba eina tik apie linksmą pokštą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bene daugiausia dėmesio sulaukė 8 bitų žemėlapiai „Google Maps“, primenantys senovinius kompiuterinius žaidimus, pritaikytus bene populiariausiai to meto sistemai NES. Demonstraciniame vaizdo įraše rodoma, kad naudojant šiuos žemėlapius senovinės žaidimų konsolės ne tik palaiko interneto ryšį, bet ir gali itin tiksliai atpažinti balso komandas. Pasižvalgyti po 8 bitų žemėlapį savo kompiuteriu galite paspaudę šią nuorodą.

Kita šypseną sukėlusi naujiena iš „Google“ stovyklos – „Android“ telefonams skirta programa „Gmail Tap“, kurioje standartinė klaviatūra pakeista dviem mygtukais, tašku ir brūkšniu. Išmokus Morzės abėcėlę ši programa esą būtų nuostabus standartinės klaviatūros pakaitalas, kadangi nebereikėtų ieškoti smulkių raidžių, o rašyti žinutes galima net užsimerkus.

Dažniau kompiuteriais dirbantiems žmonėms „Chrome“ inžinieriai atskleidė sukūrę priemonę, leidžiančią vienu metu naudoti dvi pelytes. Nors iš pradžių tai gali pasirodyti nepatogu, tačiau žadama, kad įpratę galėsite vienu metu atlikti dvi skirtingas užduotis, pvz., piešti ir žaisti ar naršyti internete.

Dar labiau neįtikėtinai skambėjo žinia, kad nuo šiol visą vaizdo įrašų svetainės „YouTube“ turinį galima užsisakyti ir atsisiųsti fizinėse laikmenose. Į namus atsiunčiama ne tik daugybė dėžių su DVD diskais, bet ir vokų, kuriais galima siųsti savo komentarus vaizdo įrašų autoriams. Maža to, kiekvieną savaitę prenumeratoriai sulauks naujos dėžės su šviežiai įkeltais vaizdo įrašais.

Pabaigai siūlome apsilankyti išties nuotaikingoje „Google“ Honkongo padalinio sukurtoje paieškos sistemos versijoje, kur galėsite panardyti po paieškos rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: