"McAfee" ekspertas: neparduokite savo "Android" telefono  (1)

Leidinys "Los Angeles Times" pranešė, jog vienas iš kompanijos "McAfee" darbuotojų, asmeninių duomenų apsaugos ekspertas Robert Siciliano, rekomenduoja visiems išmaniųjų telefonų ar kitų įrenginių su operacine sistema "Android" savininkams niekada neparduoti kitiems žmonėms savo mobiliojo „žaisliuko“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robert Siciliano teigimu, taip išvengsite tikimybės prarasti savo konfidencialius asmeninius duomenis, tokius kaip slaptažodžiai, mokėjimų rekvizitai ir t.t. Tokią išvadą ekspertas teigia padaręs po paprasto eksperimento: per skelbimus susirado trisdešimt žmonių, kurie jam pardavė savo "Android" įrenginius. Juos gavęs, "McAfee" atstovas nustatė, jog pusėje iš jų galima atstatyti buvusio savininko duomenis, nors visi jie prieš pardavimą buvo „išvalyti“. Pasirodo, jog įrenginiai su "BlackBerry", "iOS" ir "Windows Phone 7", jei juos išvalyti, naudojantis gamintojo instrukcija, iš tikrųjų tampa švariais, tuo tarpu "Android" savyje išsaugo daugybę asmeninių duomenų net po „išvalymo“ naudojant gamintojo rekomendacijas. Įdomu tai, jog ekspertui iš žinomos kompanijos neatėjo į galvą parekomenduoti vartotojams surasti kitą instrukciją "Android" įrenginių atminčiai išvalyti. Sugebėta tik parekomenduoti viena – pasiduoti. Matyt, nuo šiol vartotojams teks pirkti mobilius įrenginius su kita platforma, kad galėtų ją saugiai parduoti. Dar įdomiau tai, jog tas pats patarimas (remiantis ta pačia priežastimi) iš R. Siciliano lūpų nuskambėjo ir "Windows XP" atveju. Pasirodo, jei „valyti“ vartotojo duomenis operacinėje sistemoje "Windows XP" pagal "Microsoft" instrukciją, tai duomenys dings tik dalinai. Kas galėjo pagalvoti?!

Pavyzdys su "Windows XP" viską sudėlioja į savo vietas. Pasirodo, problema slypi ne operacinėje sistemoje, o "Microsoft" instrukcijose. Jei neklausyti "Microsoft", o pilnai suformatuoti diską ir suinstaliuoti jame, tarkim, "Linux", asmeninių duomenų paprastai nelieka, jei formatavimas atliktas teisingai. Tas pats galioja ir "Android" įrenginių atveju: tiesa, tokiu atveju teks ieškoti patarimų, kaip tai atlikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (1)