Uždrausta išmaniųjų telefonų programėlė, leidusi persekioti moteris  (3)

Daug diskusijų sulaukusi programėlė išmaniesiems telefonams pagaliau uždrausta. „The Girls Around Me“ programėlė leido matyti, kokios moterys yra netoli tos vietos, kur yra paslaugos vartotojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši programėlė naudoja GPS duomenis iš „Foursquare“ ir vartotojui parodo moteris, kurios pasižymėdavo išmaniajame telefone savo buvimo vietą. Rusų įmonės „iFree Innovations“ sukurtą programėlę buvo galima parsisiųsti su „iTunes“. Praėjusią savaitę susirūpinta „The Girls Around You“ saugumu.

Paslaugos priešininkai teigė, kad ši programėlė leidžia vyrams lengvai persekioti moteris bei pasinaudoti tomis moterimis, kurios nesupranta socialinių medijų privatumo taisyklių. „Girls Around Me“ programa reikalavo vartotojo sutikimo prisijungti prie jo „Facebook“ profilio. Parsisiuntęs programėlę išmaniojo telefono savininkas turėjo pasidalyti informacija apie savo lytį, amžių, nuotraukomis ir elektroniniu paštu. Taip pat telefono turėtojas turėjo sutikti, kad programėlė veiks net išjungus ją. Tai „Girls Around Me“ leido rinkti informaciją apie žmogaus buvimo vietą nepertraukiamai.

Nors programėlės parsisiuntimas buvo nemokamas, vis dėlto vartotojai turėjo susimokėti apie 3 litus, kad gautų papildomą funkcija „greičiau surasti“ aplink esančias moteris. Prieš pašalinant programėlę iš „iTunes“ ją spėjo parsisiųsti 70 tūkst. vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)