Atpažinkite melodiją per sekundę su „Shazam“  (8)

Išleista penktoji muzikos kūrinių atpažinimo programėlės „Shazam“ versija, kuri dabar veikia žymiai sparčiau, lyginant su ankstesnėmis. Naujoji „Shazam“ versija sugeba pateikti informaciją apie kūrinį vos per vieną sekundę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turint omenyje didžiulę „Shazam“ duomenų bazę, tai puikus pasiekimas. Programėlės duomenų bazėje yra ne tik dainos, bet ir video medžiaga (filmai, serialai, reklaminiai klipai). Anksčiau atpažinimas trukdavo iki 30 sekundžių.

Muzikos identifikacija vyksta labai paprastai: skambant dainai, kurios pavadinimą ir atlikėją norėtumėte sužinoti, tiesiog paleidžiate minėtąją programėlę. „Shazam“ įrašo muzikinį fragmentą ir siunčią jį į savo serverį. Ten randamas kūrinio atitikmuo ir vartotojui siunčiamas atsakymas su kūrinio pavadinimu, atlikėjo vardu, albumu, diskografija, nuoroda į „YouTube“ ir t. t. Dabar, turint gerą interneto ryšį, visa operacija trunka apie sekundę. Jei daina populiari, jums bus atsiųsta ir jos tekstas.

Programėlė „Shazam“ yra leidžiama įvairioms išmaniųjų telefonų operacinėms sistemoms. Kol kas iki 5.0 versijos atsinaujino tik „iOS“ platformai skirtą programėlė, tačiau netrukus atnaujinti „Shazam“ galės ir kitų operacinių sistemų valdomų išmaniųjų telefonų savininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(19)
(1)
(17)

Komentarai (8)