Buvę „Samsung“ darbuotojai pavogė ir pardavė konkurentams „Samsung AMOLED“ technologiją  (14)

Pietų Korėjoje areštuota 11 žmonių pramoninio šnipinėjimo byloje. Jie įtariami pavogę elektroninių įrenginių ekranų gaminimo technologiją „Samsung AMOLED“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu AMOLED ekranai bandomi įvairiuose įrenginiuose, tarp kurių „Galaxy Nexus“, „HTC Legend“, „Motorola Droid RAZR“, „Nokia Lumia 800“ ir t. t. Ateityje su šiais ekranais bus gaminami ir televizoriai.

Kompanija „Samsung“ su AMOLED sieja didžiules viltis ir tikisi tapti šios rinkos monopolininke. AMOLED televizorių rinka atrodo ypač daug žadančiai, visame pasaulyje ji vertinama apie 80 milijardų dolerių. Tačiau konkurentai irgi nesnaudžia ir pradėjo megzti kontaktus su „Samsung“ darbuotojais.

Visi 11 įtariamųjų pramoninio šnipinėjimo byloje yra dabartiniai arba buvę „Samsung Mobile Display“ padalinio darbuotojai. Pagrindiniu įtariamuoju laikomas 46 metų „Samsung“ inžinierius, kuris iš vietinės konkuruojančios kompanijos gavo apie 170 tūkstančių dolerių. Šis darbuotojas dalyvavo gamybos procese ir gerai žinojo kai kuriuos gamybos niuansus. 2011 metais jis įsidarbino konkuruojančioje kompanijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)