"Wikipedia" atsisako žemėlapių tarnybos "Google Maps"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2012-04-11 09:59
Prie ko čia tas Microsoft'as? Jie turi savo Bing'ą + sutartis su Nokia dėl žemėlapių, o OpenStreetMaps yra Steve Coast'o kurinys kuriuo rūpinasi OpenStreetMap Foundation. Kažkoks jovalas ne straipsnis...
Windas 2012-04-11 10:04
dirbau su openstreetmaps per openlayers liba, bent jau kiek domejasis esu, ash nieko daug neradias apie bendra dalyka tarp MS ir openstreeto ... wtf per straipsnis?
TomasS 2012-04-11 10:37
Situacija tokia: 1. Steve Coast išėjus dirbti į Microsoft, pastarasis davė teisę OSM'ui vektorizuoti turimas ortofotonuotraukas. Šito pasekoje pagerėjo OSM padengimas (miškų, upeliukų, pastatų su gps'u nepapaišysi). Iki to ortofotonuotraukas davė tik Yahoo, ir Lietuvoje buvo tik Vilniaus nuotrauka. Vien pažymėtų kelių ilgis tarkim Lietuvoje kilo bent 30% per trumpą laiką (tikslų procentą sunku pasakyti, nes neaišku, kiek pažymėta būtent pagal Bing nuotraukas). 2. Microsoft bandė pradžioje kurti/duoti programinę įrangą (automatiniam kelių paišymui pagal nuotraukas), bet... kaip parodė praktika, ta programinė įranga buvo nieko verta (vis tiek reikėjo rankomis tvarkyti). 3. Microsoftas panaudojo (ir tą pripažino) OSM duomenis Vokietijoje išblukindamas karinių objektų nuotraukas. Tai tiek to „ryšio“ tarp Microsoft ir OSM. P.S. Kaip ten bebūtų, visi OSM serveriai sukasi ant vienokių ar kitokių atvirų sistemų. Beveik visa programinė įranga parašyta remiantis atviro kodo technologijomis (ne Microsoftinėmis). Ir nepanašu, kad tai keistųsi.