"Asus USB BIOS Flashback" – patikimas būdas kompiuterio BIOS atnaujinti  (0)

Kompiuteriams skirtose kompanijos "Asus" pagrindinėse plokštėse su 7-os serijos "Intel" mikroschemų rinkiniais (X79, Z77, H77, Q77 ir B75) įdiegta paprasta ir itin nesudėtingai valdoma BIOS atnaujinimo technologija. Dabar šią procedūrą atlikti galima vos vieno mygtuko paspaudimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, papildomai reikės USB atmintinės, kurioje būtų įrašytas failas su reikiama BIOS versija. Kam apskritai reikalinga tokio atnaujinimo funkcija? Pagrindinė kompiuterio plokštė, pavyzdžiui, gali neatpažinti naujo mikroprocesoriaus. Ką daryti? Ieškoti seno procesoriaus? BIOS atnaujinimas tokias problemas dažnai išsprendžia. Vienintelė problema - atnaujinimo procedūrai atlikti reikia užkrauti bazinę kompiuterio operacinę sistemą BIOS, arba naudoti specialiai tam gamintojo numatytą programinę įrangą.

Tuo tarpu naudojant technologiją "Asus USB BIOS Flashback", BIOS perrašymui nereikia nieko, išskyrus pagrindinę plokštę ir maitinimo bloką. Plokštė gali neturėti net įstatytų operatyviosios atminties modulių.

Įrašyti naują BIOS versiją bus galima, naudojant įprastą USB atmintinę, kuri turėtų būti įjungta į specialiai tai procedūrai numatytą USB lizdą „USB BIOS Flashback/ROG Connect“ su dideliu mygtuku virš jungties. Pagrindinėse plokštėse su "Intel X79" mikroschemų rinkiniu – tai bus baltas USB lizdas. Kitose pagrindinėse plokštėse tam skirtas lizdas gali būti pažymėtas kita spalva bei užrašu.

Įrašykite norimą BIOS į USB atmintinę, pervadinkite (pvz., pagrindinės plokštės "P9X79 Deluxe" atveju – P9X79D.ROM), prijunkite atmintinę prie reikiamo lizdo, paspauskite ir 3 sekundes laikykite BIOS atnaujinimo mygtuką virš USB jungties. Mygtuko pašvietimas apie BIOS perrašymo procesą. Iki to laiko, kol mygtukas mirksės, jokių būdu iš USB lizdų atmintinės su BIOS netraukite.

Klaida BIOS failo pavadinime arba kokia nors kita problema – apie visa tai informuos tas pats mygtukas su 5 sekundžių mirksėjimo intervalu. Tai bus puiki priežastis įsitikinti, ar teisingai išpildytos instrukcijos. Jei viskas atlikta teisingai, BIOS bus perrašytas, o pagrindinė plokštė bus paruošta darbui su nauju mikroprocesoriumi ir naujomis „šviežio“ BIOS funkcijomis. Daugiau apie šios funkcijos naudojimą žiūrėkite tolesniame video.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)