Estijai reikia triskart daugiau IT specialistų nei jų esama dabar  (0)

Estijos vystymosi fondo duomenimis, šioje valstybėje turėtų būti 2-3 kartus daugiau IT specialistų nei jų yra šiuo metu. Tai reiškia, kad darbo šioje valstybėje yra ne tik 7000 jau dabar ten dirbančių skaitmeninių technologijų specialistų, bet ir mažų mažiausiai tokiam pačiam kiekiui papildomų darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sudėtingiausia surasti programinės įrangos architektų ir tinklo ekspertų“, - tvirtina vieno iš didžiausių Estijoje darbdavių IT specialistams „Elion“ personalo direktorė Marija Kutt. Ekspertų teigimu, esminė problema yra tai, kad einamieji technologinių įmonių darbai vargais negalais atliekami, tačiau sektoriaus raida yra įšaldyta. Būtent dėl atitinkamų specialistų stokos.

„Įvertinus padėtį per neišnaudotų galimybių prizmę iškart akivaizdu, kad specialistų trūkumo problema yra labai aštri. Būtent dėl šios priežasties neišnaudojama galimybė ką nors pasiūlyti tarptautinei rinkai ar paversti Estiją tarptautiniu vystymosi centru“, - aiškina Informacinių technologijų ir telekomunikacijų sąjungos tarybos narys Annas Saaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: