Rusija giriasi, kad jos naujasis naikintuvas Su-35 lenkia ir europiečių, ir JAV analogus  (41)

Rusijos ginklų gamintojai giriasi, kad jų naikintuvas Su-35 yra geresnis už Prancūzijos gaminamą „Rafale“, taip pat europiečių „Eurofighter Typhoon“ bei amerikiečių gaminamus F-15 „Eagle“, F-16 „Fighting Falcon“, F/A-18E/F „Super Hornet“ ir F-35 „Lightning II“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai balandžio 4-ąją paskelbė Suchojaus konstruktorių biuras, rašo lenta.ru.

Kaip praneša portalas, išvakarėse Su-35 atliko 500-ąjį bandomąjį skrydį ir jo metu dar kartą buvo patikrintos visos techninės charakteristikos, kurios sužavėjo konstruktorius. Skelbiama, jog naikintuvas palei žemę gali skristi 1400 km/h greičiu, pakilęs aukštai – 2400 km/h greičiu, didžiausias pakilimo aukštis – 18 000 m., „oras-oras“ režimu taikinio aptikimo nuotolis – 400 km. Pranešime pažymima, jog šios charakteristikos akivaizdžiai pranašesnės už konkurentų.

Anksčiau skelbta, kad šio naikintuvo bandymai bus baigti 2012 metais, o iki 2015-ųjų Rusijos karinės oro pajėgos turėtų gauti 48 tokius naikintuvus. Šešis iš jų Rusijos armija tikisi gauti dar šiemet.

Su-35 priskiriamas prie 4++ naikintuvų kartos, nors pagal tai, kad jis yra sunkiai aptinkamas, šis naikintuvas gali atitikti ir penktos kartos reikalavimus. Penktajai kartai yra priskiriami tokie naikintuvai kaip JAV gaminamas F-35 „Lightning II“ ir rusiškas Т-50 (PAK FA). Naikintuvas ginkluotas 30 mm patranka, taip pat 12 raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(3)
(20)

Komentarai (41)