Geriausias būdas atsikratyti šiukšlių - panaudoti pirolizės metodą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2012-04-12 08:13
Taip, jos gerai, jei tikrai gerai įrengtos. Bet bijau, kad Vioniuje reikia tarpinio etapo - pirma kur nors miesto centre įrengti realų sąvartyną , kad visi matytų kokiais kiekiais patys primeta šiukšlių (kurias dabar jėga išveža per protestuojančius kitų rajonų gyventojus) - tada jau ir deginimo gamyklai nebeprieštarautų...
Talkatif 2012-04-12 09:54
Nepaminėta, kad visokių fermų mėšlo lobius irgi galima sudeginti. Tai kad kuro šioms elektrinėms apsčiai. Bet matai, tai nepalanku Kubiliaus rūmų (AE) statyboms. Nereikia jiems dabar jokių konkurencinių projektų, kol milijardinės maklės neužsuktos.
immortallt 2012-04-12 10:07
Mesla ir dumbla gali maisyti i kura maza dalimi, nes sunkiau jis dega, bet taip. Na siek tiek skirtingos pozicijos. Biokuro katilines tiekia ir siluma, ir elektra. Atomine praktiskai tik elektra, nes nestato taip arti normaliu miestu, o tiesti vamzdi, kad ir iki Vilniaus butu taip brangu, kad net jei nemokamai ta siluma eitu, vis tiek nieko gero nesigautu.
Talkatif 2012-04-12 10:24
Pozicijos tai skirtingos, bet jei jau turėtumėm keletą sėkmingai veikiančių šiukšlių elektrinių, Atominiams rūmams pritariančių būtų daug mažiau. Aš ne prieš jokią protingą ir pigią energetiką. Bet prieš grandiozinius pasipinigavimus, kuriuos tenka tautai dengti ir dengti. Jau turim Vilniaus centrą išremontuotą, Brazausko rūmus išpūstus virš bet kokios sąžinės ribų ir AE uždarymo pinigų juodąją skylę. Neskaitant visokių smulkių auksinių tulikų, įvairių įstaigų remontų. Bet į valdžią vis patenka nauji ir jiems reikia atsiėst kol dar gali. Lietuvos dirbanti liaudis nepatemps naujos AE kaštų. Niekaip. Ypač kai pasaulinis ekonominis atsigavimas kažkur toli anapus. Dabar Lietuvoje visi mokesčių sumažinimai kategoriškai atmetami. Laukia kišenės jų išsiilgę. Ketverius metus lovio gavo, reik išspaust kiek gali.
immortallt 2012-04-12 10:41
Siaip sakau, 2013m vasario menesi bus siuksliu deginimo imone Klaipedoje. Is siuksliu galime apsirupinti pakankamai nedaug, bet sprendziama savartynu problema. Siaip biokuro katiliniu Lietuvoje (smulkiu) yra ~200. Idomus niuansas, pasipriesinima siai katilinei renge tik rusu politine partija.