Silicio slėnio įmonių privalumai: viskio penktadieniai, beribės atostogos, masažai (Video)  (4)

Dauguma darbdavių savo darbuotojams skiriamus priedus supranta kaip sveikatos draudimą, motinystės atostogas bei poilsiui reikalingą laiką. Tačiau technologijų industrijoje priedai ir privilegijos reiškia daug daugiau. Interneto portalas „The Next Web“ sudarė sąrašą bendrovių, kurios suteikia savo darbuotojams pačius šauniausius motyvacinius priedus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Airbnb“

Nors dauguma priedų skirti pagyvinti biuro gyvenimą, viena iš „Airbnb“ darbovietės privilegijų darbuotojus išvaro ne tik iš biuro, bet ir iš miesto. „Airbnb“ tinklalapis, suteikiantis galimybę žmonėms savo namuose išnuomoti kambarį turistams, darbuotojams kasmet duoda po 2 tūkst. JAV dolerių, kad šie galėtų už juos pakeliauti.

Be to, „Airbnb“ darbuotojai gali kasdien į darbovietę atsivesti savo gyvūnus, kartu buriuoja, turi stalo teniso stalą, kartą į savaitę lanko jogos užsiėmimus bei kiekvieną dieną valgo organiškus pietus.


Vietoj įprasto „laisvos aprangos penktadienio“, „Airbnb“ turi „formalios aprangos penktadienius“. Jei dar jums nekilo noras viską mesti ir įsidarbinti „Airbnb“, priminsime, kad jie rengia ir temines dienas. Viena iš šių – buvo serialas „Reklamos vilkai“ (angl. „Mad Men“).

„Ask.com“

Viena iš „Ask.com“ suteikiamų privilegijų – neegzistuojanti atostogų tvarka. Tai reiškia, kad atostogų laikas nėra fiksuojamas ar sekamas. Kaip teigia patys „Ask.com“: „Mes tikime, kad geriausias sėkmės rodiklis yra tavo pasiekimas, tad mums nereikia matuoti, kiek laiko tu praleidi besimėgaudamas gyvenimu.“

Įmonė taip pat apmoka darbuotojų studijas, atlygina darbuotojams jų išlaidas labdarai bei kartą į savaitę vaišina pusryčiais. Be to, turi paslaptingą džiaugsmo ambasadorių.

„Automattic“

Šalia įprastinių priedų, „Automattic“ darbuotojai gali per metus turėti kiek tik nori atostogų. Kaip teigia „Automattic“: „Mes skatiname savo darbuotojus atostogauti tiek, kiek jiems reikia, kad jie rastų laiko savo pomėgiams bei praleistų laiko su savo šeima bei draugais.“ Be to, įmonė savo darbuotojams leidžia patiems nusistatyti darbo valandas.

San Franciske įsikūrusi įmonė turi darbuotojų visame pasaulyje: nuo Bulgarijos iki Japonijos. Tačiau jie visi susitinka bent kartą per metus. Paskutiniai susitikimai vyko JAV, Meksikoje, Kanadoje ir Vengrijoje.

„Dropbox“

Šios kompanijos darbuotojai gauna nemokamus pusryčius, pietus, vakarienę bei užkandžius ir gėrimus. Jų biuras taip pat yra aprūpintas muzikos studija bei žaidimų kambariais. Taip pat „Dropbox“ turi vieną slaptą privilegiją, kuri vadinasi „Viskio penktadieniu“.

„Eventbrite“

„Eventbrite“ yra išrinkta viena geriausių vietų dirbti San Franciske. Ji skatina savo darbuotojus leisti laiką kartu ir siūlo jiems pusryčius, pasivažinėjimą dviračiais bei išvykas į batutų parką.

Įmonė taip pat suteikia „nesibaigiančias užkandžių atsargas“ bei kasmėnesinę sporto ir sveikatingumo stipendiją. Be to, darbuotojai kiekvieną dieną gali atsivesti į darbą savo gyvūnėlius.

„Facebook“

„Facebook“ ne tik ypatingai skatina savo darbuotojų inovatyvumą, bet ir rūpinasi jų mityba. Socialinio tinklo darbuotojai gauna nemokamus valgius. Be to, turi priėjimą prie virtuvių, nukrautų užkandžiais. O „Facebook“ kulinarinė komanda dienos meniu skelbia (taip jūs atspėjote) „Facebook“ puslapyje. Darbuotojai taip pat gali prašyti specifinių valgių bei skelbti komplimentus savo virėjams.

„Google“

Kompanija yra įsikūrusi 46 tūkst. kv. metrų komplekse Kalifornijoje. Pirma darbuotojų privilegija – jie šiltojoje JAV valstijoje gauna retai matomo sniego. Be to, jie valgo valgykloje, kurioje tiekiamas maistas iš vietinės produkcijos. Jie turi dviračius, tinklinio aikšteles, šildomus baseinus, automobilių taisyklą, valyklą, masažo terapiją, sporto salę, kirpėją, sveikatingumo pamokas, dviračių taisyklą ir... uždarą čiuožyklą.

Netgi darbuotojai nedirbantys „Google“ Kalifornijos biure gauna daugybę priedų. Jiems per metus suteikiama 12 tūkst. JAV dolerių tolimesniems mokslams (tol kol darbuotojai mokosi gerai ir negauna mažesnių pažymių nei B). Darbuotojai taip pat gauna nenumatytiems atvejams skirtą vaikų priežiūrą.

„Pinterest“

Ši įmonė savo darbuotojams rengia dažnus vizitus į „Apple“ parduotuvę. „Pinterest“ tiki, kad jeigu „Apple“ produkciją naudojantis darbuotojas bus produktyvesnis, jį reikia ja aprūpinti.

„StumbleUpon“

Darbuotojai penkias dienas per savaitę gauna pusryčius ir pietus, bei virtuvę pripildytą vaisių, užkandžių bei gėrimų. Jiems taip pat nereikia jaudintis, kad priaugs svorio, nes „StumbleUpon“ taip pat finansuoja sporto ir sveikatingumo užsiėmimus. „StumbleUpon“ kiekvieną metų ketvirtį rengia komandos išvykas, siūlo meno programas bei masažą pačioje darbovietėje.

„Yammer“

Visų pirma, šį įmonė darbuotojus aprūpina alumi. Tačiau, nors kai kuriems to užtektų, tai ne viskas. Darbuotojai, kaip ir anksčiau minėtų įmonių samdiniai, gali mėgautis pusryčiais, maistu aprūpinta virtuve, atsivesti į darbą savo gyvūnėlius bei mėgautis laisvu atostogų grafiku.

„Zynga“

Šiai įmonei pastaruoju metu sekasi tikrai neblogai ir ji apdovanoja savo darbuotojus. Be jau įprasto nemokamo maitinimo bei sporto programų, „Zynga“ siūlo žaidimų kambarius aprūpintus „Nintendo“, „Xbox 360“ ir „PS3“ žaidimų sistemomis. O jeigu darbuotojai nori atsipalaiduoti, jie gali pasinaudoti darbovietėje esančia masažo terapija, refleksologija ar akupunktūra. Ir dar apsikirpti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)