Lietuvoje bendruomenės vienijasi prieš vėjo jėgaines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-04-19 12:54
Tie patys veikėjai tikriausiai ir prieš atominę vienijasi.
Sljder 2012-04-19 13:05
"Jeigu žmogus pajaučia, kad jo sveikata pablogėjo..." Kvailas teiginys, ir aplamai sunku įsivaizduoti kaip vėjo jėgainės gali pabloginti sveikatą (išskiriant atvejį kai kasdien žiūri į jas ir nervuojiesi)
Pasalietis 2012-04-19 13:12
blogam šokėjui ir kiaušiniai trukdo. O šiaip kaip sakoma aktyvioji mažuma...
immortallt 2012-04-19 13:18
Uzteko paskaityti iki vietos apie paukscius. Gal kas galetu pateikti statistikos, kiek pauksciu zuva del skaidraus stiklo langu ? Manau tikrai daugiau. Apsauginiu zonu zinoma lakytis turi, bet cia kalbama ne apie tai. Ai beje pasakojo vienas draugas, istorija is darbo: jis dirbo swedbank skambuciu centre, salia buvo viasat skambuciu centras ir ant stogo buvo pora dideliu antenu. Keli darbuotojai pradejo skustis, kad del bangu ju sveikata pradejo slubuoti. Buvo pradetas tyrimas. Po tyrimo paaiskejo, kad antenos atjungtos tik dar neismontuotos. Baigesi ir visos sveikatos problemos.
Kunigelis 2012-04-19 14:01
Nesamone, kas gali susirgt nuo vejo jegaines? ji neskleidzia jokiu bangu ir t.t. Issidirbinejimas ne kitaip,gal kazkas nori kad tik ju zemeje butu statomos tos elektrines(taip keliant zemes kaina) o gal isvis nenori kad butu statomos del finansiniu priezasciu, todel ir pradeda reikst nepasitenkinimus.
Dixis 2012-04-19 14:13
siaip gal nieko labai blogo apart skleidzianti triuksma ir sviesos mirgejima, vejo jegaines nedaro, bet del sviesos tai paziurekit youtubeje. Salia tikrai nenoretumet gyvent isprotet galima.
Gnostic 2012-04-19 14:31
Pauksciu mesmale? infragarsas? Tai vien del to, kad zmones durni ir mano, jog vejo elektrine butinai turi buti apgailetinas propeleris-malunas. Dabar galetu ramiai apstatyti kursiu nerija VAWT (vertical axis wind turbine) elektrinem ir visiem butu ramu.
blizzard 2012-04-19 16:21
Dėl to mirgėjimo, senuose filmuose, detektyvuose ir panašiai dažnai pasitaiko kadras kontoroje kurioje įmontuotas senoviškas venteletorius sienoje, pro jį sklinda šviesa ir kuomet jis sukasi tikrai sukialiamas nemažas mirgėjimas. Klausimas, kaip seniau žmonės galėdavo dirbti tokiomis sąlygomis, jeigu tas mirgėjimas daro tokią didelę įtaką? kokiu atstumu nuo namo turi būt pastatyta vėjo jėgainė kad matytūsi tas mirgėjimas? 10 20 50m? kažkodėl abejoju ar tokiu atstumu jos išvis statomos (kalbu apie tas dideles) Čia tik pora pamąstymų, "kaimiečiai buvo nupirkti" temom... jeigu jėgainės stovėtų už 100m nuo mano namo manau tai didesnių problemų nesudarytų niekam. Bet žinot kaimas visada kažkiek atsilikęs, todėl nėra ko tikėtis kad kaimiečiams nuo visko blogai ir tik bažnyčia yra vienintelis vaistas..
Shinigami 2012-04-19 17:37
Jei tik pajautė, kad su sveikata negerai iš kart kreipiasi į teismą ir gauna kompensacijas. Net nereikia eiti pas daktarus, kad nustatytu ar sveikata iš ties pablogėjo ar tik jis įsivaizduoja kad pablogėjo. Ir nesvarbu nuo ko pablogėjo, gal nuo praeitos savaitės salotų pablogėjo.
Vytax 2012-04-19 17:48
Shinigami 2012-04-19 18:01
wikipedija apie skirtingas vėjo turbinas http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_turbine Wind Turbine Sound and Health Effects An Expert Panel Review http://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=& ... is-t_VSOIQ Kurio išvadose parašyta: Šiaip labai detalus tekstas. Visi 85 puslapiai.
Creatium 2012-04-19 18:48
Žmonės tiesiog vadovaujasi logika "nori statyt prie mano namų - mokėk man pinigus". Tikisi gauti kompensacijas, tai ir kuria visokius judėjimus ir vaidina didžiulius ligonius.
sigun 2012-04-19 19:40
O dabar tarkim tavo tėvai, tu esat ramybę mėgstantys žmonės, gyvenat sau savo tėviškėje ir niekur neplanuojat keltis, nes viskas jus tenkina. O tuomet kaimynas parduoda savo sklypą elektrinių vystytojams ir tie netoli tavo namų pastato vėjo elektrinę. O tu kaip tik ir esi iš tų žmonių, kurie nori ramybės ir kuriuos išties nervina 3 ir 4 punkte paminėti garsai. Galima išsikelti? Be abejo galima, bet kodėl turėtum, jei ten gimei, augai ir viskas tave tenkino iki atėjūnų? Galų gale kuo esi tikras, kad ten kur paskui nusikelsi vėl neįvyks tas pats? Kuo tai geriau nuo tarybiniais metais prievarta nuvarytų žmonių nuo jų žemių, sumokant simbolinę kainą už buvusį ūkį? Vėlgi, aš nekalbu apie atstumą kilometrais. Kaip straipsnyje paminėta, dabar norma yra pusantro karto daugiau nei vėjo elektrinės viršūnė, t.y. gali stovėti kad ir per 50 m. O tai jau yra arti. Beje, straipsnį iliustruojančioje nuotraukoje irgi tikrai ne 2 km nuo namų.
Vytax 2012-04-19 20:19
Norėtum kad prie tavo namų iškiltų kiaulių kompleksas? Ar koks logistikos centras į kurį fūros kursuotų 24h per parą? O gal norėtum, kad palei tavo namo sklypo ribą būtų nutiestas geležinkelis? O galbūt norėtum, kad gretimame sklype iškiltų dangoraižis kuris uždengtų tavo namams saulę? Turbūt ne? Taigi viskam turi būti sanitarinės ribos ar detalieji planai. Kaip jau ir sakiau vietų statyti vėjo jėgainėms yra daugiau nei pakankamai. Tiesiog šių elektrinių statytojai nori taupyti kitų gyventojų sąskaita.
prikolnas 2012-04-19 20:25
Didžiausia problema - šešėliavimas! Kuo didesnis nuotolis - tuo labiau erzinantis efektas !
Shinigami 2012-04-19 20:25
O kas jei tas mano kaimynas savo žemę parduos kitam žmogui kuris pasistatys ten nauja namą ir tas jo namas mane erzins? Ar šiaip man nepatiks nauju kaimynų gyvenimo būdas ir tai mane erzins? Ar uždrausti kaimynui parduoti žemę? Nurodinėti kaip kitiems gyventi? Jei tave kas erzina tai tavo problemos. Nenori kad tave kas nors erzintu nusipirk visa žeme aplink savo namą 10 km atstumu ir gyvenk ramybėje. Dabar permainų laikai, tad nesitikėk, kad pastoviai gyvensi taip kaip gyvenai vakar. Jei tai nekenkia sveikatai tai visiems turi būti nusispjaut ant to kas tave erzina, o kas ne.
Shinigami 2012-04-19 20:32
O koks man skirtumas ar tau pastatytas dangoraižis užstos saulę ar ne? Čia mano žemė ir aš joje statau ką panorėjęs. Nereikia net dangoraižio. Užtektu net 2 aukštu namo kad jis užstotu vaizdą pro langą. Bet kodėl tavo kaiminui turėtu rūpėti tavo vaizdas pro langą? Čia jo žemė tai jis joje ir statosi sau namą. Nenori, kad ten kas pasistatytu namą nusipirk tą žemę. Negi dabar visi turės taikstytis prie tavo norų? Tu nesi pasaulio bamba tad teks taikstytis su kitais asmenimis. Ar tai butu privataus asmens namas ar įmonės pastatas.
blizzard 2012-04-19 20:53
Jeigu būtų kreipiamas dėmesys į tai kas ko nori, tai dar dabar gyventume akmens amžiuje. Reikia nustot savo interesus žiūrėt ir pradėt taikytis prie aplinkos, jeigu vienas gyveni vidurį laukų kur bus statomos elektrinės tai čia jau ne valstybės problema o tavo. Žemės niekas už dyką neatiminėja už ją dar ir sumoka, o tokiose Š gyvenant reikėtų džiaugtis kad dar valstybė už ją sumoka, nes apskritai jos ten niekas nepirktų. Na o nuo gyvenviečių reikia padaryti zoną kur elektrinių statyti negalima ir problemos bus išspręstos.
sigun 2012-04-19 21:36
Visi labai geri internete parašinėt, bet viskas stipriai pasikeičia, kai realybė pasibeldžia į paties duris Tuomet iškart ir protestai dėl vėjo elektrinių ir dėl žemės paskirties pakeitimo, kas įgalino statyti konkretų namą, užstojantį vaizdą, šiukšlyną ar atliekų perdirbimo gamyklą ir t.t. O dėl pasaulio bambos, tai tegu ir ne bamba, bet kodėl žmogus turi tylėti, kai dėl kito veiksmų sumažėjo jo turto vertė, ar dėl šalia kuriamo sąvartyno, ar dėl naujo namo užstojančio gražų vaizdą, ar dar dėl ko nors ir nereikalauti už tai bent jau kompensacijos?
Arthuras 2012-04-19 22:02
Sigun +1. Logiška, kad žmonės gina savo interesus.