„Google“: Mes niekada nebuvome palikę Kinijos  (0)

Jei manėte, jog po rimto santykių tarp korporacijos „Google“ ir Kinijos valdžios institucijų atšalimo paieškos gigantas iš principo atsisakys plėtoti verslą šioje valstybėje – jūs labai klydote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog 2010 m. korporacija „Google“ apkaltino kinų programišius atakavus jos tarnybas ir pervedė paieškos mechanizmų serverius į Hong Kongą. Lygiagrečiai buvo atsisakyta siekti kompromiso su Kinijos valdžia dėl būtinybės cenzūruoti paieškos užklausų rezultatus.

„Google“ Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono vadovas Daniel Alegre, aplankęs naujai jo korporacijos statomą duomenų centrą Taivane (pastarasis, planuojama, pradės veikti 2013 m. II pusėje) savo komentaruose pažymėjo:

Mes niekada nebuvome palikę Kinijos. Mes toliau tęsiame darbą Pekine, Šanchajuje, Guančžou. Mes turime puikų techninį centrą, mūsų pardavimų sistema yra tai, ką mes ir toliau plėtosime ateityje.“

Daniel Alegre priminė, jog Kinijoje darbuojasi apie 500 kompanijos „Google“ atstovų, artimiausiu metu šio skaičiaus mažinti neketinama. Atvirkščiai, mobiliosios reklamos paslaugas teikiančioje sistemoje „AdMob“, kurią paieškos gigantas visai neseniai įsigijo, užregistruota apie dešimt tūkstančių Kinijos programinės įrangos kūrėjų. Taigi „Google“, Daniel Alegre teigimu, tūkstančiams smulkaus ir vidutinio verslo kinų kompanijų liks ta platforma, kuri leis vietos verslininkams surasti savo užsakovų užsienio šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: