Gamtines dujas Lietuva galėtų pirkti iš Izraelio  (5)

Lietuvoje viešėjęs Izraelio energetikos ir vandens išteklių ministras Uzi Landau praeitą savaitę pareiškė, kad jo šalis ateityje gali tiekti gamtines dujas Lietuvai, tačiau pridūrė, kad tai tikėtina ne anksčiau nei 2018 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Galbūt Izraelis ateityje bus vienas iš gamtinių dujų tiekėjų Lietuvai“, - žurnalistams Vilniuje sakė U.Landau.

Pasak ministro, daugiau apie tokią galimybę bus galima kalbėti po to, kai Izraelio Vyriausybė šią vasarą patvirtins strategiją dėl dujų pramonės, tačiau projekto įgyvendinimas gali užtrukti šešerius metus, atsižvelgiant į būtinus įstatymų pakeitimus ir infrastruktūros sukūrimą.

„Manau, kad dujų tiekimas gali būti pradedant 2018-aisiais“, - kalbėjo ministras.

Šiuo metu Lietuva visas dujas gauna iš Rusijos dujų milžino „Gazprom“ vamzdynu, kuris į Lietuvą ateina per Baltarusiją. Tačiau iki 2014 metų pabaigos prie Baltijos jūros ketinama įrengti suskystintų gamtinių dujų terminalą, kuris leistų dujas atsigabenti jūra.

„Žinoma, bus klausimas, kaip atgabenti gamtines dujas į Lietuvą. Kartais tai galima per suskystintų gamtinių dujų terminalą, kartais galioja dujų mainų susitarimai (swap)“, - sakė U.Landau.

Pastaraisiais metais Izraelyje rasti du dideli gamtinių dujų telkiniai jūroje. Izraelis šiuo metu svarsto, kiek dujų šalis turėtų sunaudoti pati ir kiek skirti eksportui, daugiausia į Europos šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)