Kuriant eksaflopo galios superkompiuterį "Intel" bendradarbiaus su "Cray"  (0)

Kompanija "Intel" sau iškėlė tikslą – iki 2018 metų sukurti serverį, kurio produktyvumas būtų ne mažesnis kaip 1 eksaflopas (ExaFLOPS). Tuo tarpu šiandieninė serverių ir jiems skirtų komponentų gamintojų svajonė – pasiekti gerokai realiau "atrodančią" 10 petaflopų (PetaFLOPS) ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu galima teigti, jog per penkerius metus individualaus superkompiuterio produktyvumas turėtų išaugti bent 100 kartų, tad yra kur padirbėti. Ir jei su procesoriais kompanijai "Intel" sekasi, tai su šiems komponentams skirta įranga kol kas yra sunkumų. Kompanija tai supranta ir forsuoja tarpinių jungčių kūrimo tarp mikroschemų ir serverių modulių kūrimo procesą.

Praėjusiais metais "Intel" įsigijo tarptinklinių sąsajų specialistą – kompaniją "Fulcrum Systems", o šių metų sausio mėnesį – kompaniją "Qlogic" – komunikacinio standarto "InfiniBand" sprendimų kūrėją. Šiandien "Intel" tinklo įrangos aktyvai padidėjo kompanijos "Cray" intelektualinės nuosavybės dėka. Teisingiau, "Intel" ir "Cray" pasirašė susitarimą, kuris numato, jog Intel už 140 mln. JAV dolerių iš "Cray" įsigys tarptinklinių sąsajų patentų. Dar svarbiau, jog kompanija Intel priims į darbą 74 aukščiausios klasės kompanijos "Cray" specialistus.

Kompanija "Cray", kaip teigiama pranešime spaudai, išsaugos teises į intelektualinę nuosavybę, kuria pagal sutartį galės naudotis "Intel". Taip pat ji toliau naudos savo serveriuose "Intel" produkciją, ir tai bus ne tik mikroprocesoriai. Beje, kompanija "Cray" yra vienintelis pakankamai didelis AMD ir "nVidia" partneris. Ir jei pastarosios produktai "Tesla", skirti GPGPU sprendimams, dar ne visai dera prie "Intel Xeon" procesorių, tai AMD "Opteron" mikroschemos apskritai „neįsipaišo“ į "Intel" pasaulėžiūrą. Kitais žodžiais tariant, "Intel" ir "Cray" suartėjimas kompanijai AMD gali būti tik nuostolingas.

Galiausiai reikėtų pažymėti, jog dabartinė kompanija "Cray" nėra tas XX a. paskutinio dešimtmečio monstras, kurio vardas tapo superkompiuterio sinonimu. Dabartinė "Cray" rinkos vertė sudaro maždaug 250 mln. JAV dolerių. Todėl Intel atlikta 140 milijonų JAV dolerių „injekcija“ – tai rimta paspirtis kompanijai "Cray".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: