Sukurta bomba nepilotuojamiems bombonešiams (Video)  (1)

JAV bendrovė ATK dar vienu žingsniu priartino vadinamuosius „robotų karus“, sukūrusi ir išbandžiusi bepiločiams lėktuvams skirtą kompaktišką didelio tikslumo bombą „Hatchet“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši naujovė buvo pristatyta Merilende (JAV) vykusioje Karinio jūrų laivyno lygos parodoje, pranešė „Defensetech.org“. „Hatchet“ skrta naudoti bepiločiuose orlaiviuose (UAV), bet tinka ir nedideliems sraigtasparniams bei pilotuojamiems kariniams lėktuvams. Pasak ATK atstovų, ši 60 mm bomba iš pradžių buvo kuriama specialiai bepiločiams lėktuvams „Predator“.

Pranešama, kad kompaktiška aviacinė bomba gali labai išplėsti karinių bepiločių orlaivių smogiamąją galią: ant vieno raketų „Hellfire“ tvirtinimo laikiklio galima pakabinti 24 „Hatchet“ bombas. Viena tokia bomba sveria tik maždaug 2 kilogramus.

„Hatchet“ turi miniatūrinį JDAM (Joint Direct Attack Munition) tikslaus nukreipimo į taikinį įrenginį, kuriame naudojamas lazerinis nutaikymo daviklis, GPS imtuvas ir inercinė nukreipimo sistema.

Pasak ekspertų, „Hatchet“ minibombos bus ypač efektyvios naudojant jas prieš neapsaugotus (nešarvuotus) taikinius karo veiksmų miestuose sąlygomis. Dėl „Hatchet“ tikslumo bus galima sunaikinti konkrečią pastato patalpą nepadarius žalos šalia esantiems kambariams, sakoma ATK pranešime.

„Hatchet“ bombos ne tik suteiks galimybę paversti lengvuosius karinius bepiločius orlaivius bombonešiais, bet ir leis padidinti vidutinių ir sunkiųjų UAV smogiamąją galią. Šiame vaizdo siužete – „Hatchet“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)