"Google" už neteisėtą duomenų rinkimą atsipirko vos $25000 bauda  (4)

JAV Federalinė ryšių komisija (Federal Communications Commission, FCC) pranešė, jog oficialiai užbaigiama didelio ažiotažo sulaukusi byla, susijusi su tarnybos "Google Street View" neteisėtu duomenų, kurie būdavo perduodami per atvirus "Wi-Fi" tinklus, rinkimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galima konstatuoti, jog paieškos gigantas atsipirko tikrai švelnia bausme, kadangi korporacija buvo nubausta vos $25000 bauda, o tokios sumos, kaip patys suprantate, daugiamilijardinei kompanijai yra tikrai juokingos (panaši vienkartinė suma gali būti išmokėta už naršyklės "Chrome" pažeidžiamumo suradimą). Faktiškai, bauda skirta netgi ne už duomenų rinkimą, tačiau už nebendradarbiavimą, atliekant tyrimą.

Tuo pačiu metu FCC atstovas Tammy Sun savo el. laiške pažymi, jog sutikdama sumokėti reguliavimo institucijos skirtą baudą "Google" pripažįsta pažeidimo faktą. Priminsime, jog visa „košė užvirė“ tuomet, kai paaiškėjo, jog "Google Street View" automobiliai, darydami miestų gatvių panoramines nuotraukas, rinkdavo duomenis, kurie būdavo perduodami per neapsaugotus "Wi-Fi" tinklus, tarp kurių buvo ir paprastų miestų gyventojų bevieliai tinklai.

Toks neteisėtas informacijos rinkimas, įskaitant ir asmeninius "Wi-Fi" tinklų naudotojų duomenis, kurie nebūdavo šifruojami (įskaitant ir el. laiškus su slaptažodžiais), buvo vykdomas nuo 2007 metų gegužės mėnesio. Tačiau kai tiesa „išplaukė į paviršių“, o Google pateko į didžiulio skandalo sūkurį, kompanija buvo priversta visą per "Wi-Fi" surinktą informaciją iš savo serverių pašalinti, o probleminių automobilių dalyvavimą "Street View" projekte sustabdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: