"Apple" gali tapti savo įrenginių mobiliojo ryšio operatoriumi  (0)

Iš kompanijos "Amazon" pavyzdžio galima matyti, kaip mobiliojo ryšio rinkai svetimas žaidėjas kuria savo infrastruktūrą "Kindle" savininkams, kuri pilna ne tik skaitmeniniu turiniu, tačiau ir siūlo šių įrenginių savininkams nemokamą tarptinklinio ryšio paslaugą (roaming), veikiančią visame pasaulyje. Ekspertai teigia, jog panašios strategijos gali imtis ir "Apple".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia šaltinis Boy Genius Report, kuris cituoja analitiką Whitey Bluestein, kompanija "Apple" gali tapti savo mobilių įreinginių ryšio operatoriumi. Tai patvirtina, eksperto teigimu, eilė minėtosios įmonės patentų, kurie susiję su duomenų perdavimo tinklų kūrimu. Iki šiol kompanija "Apple", platindama savo „subsidijuojamus“ išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, rėmėsi trečių šalių mobiliojo ryšio operatorių pagalba.

Sprendžiant iš pateikiamos informacijos, naujojo vaidmens "Apple" iš pradžių imsis JAV rinkoje, kurioje jos įrenginių populiarumas yra tradiciškai aukštas, o tinklų infrastruktūra yra pakankamai išplėtota. Kompanijos iš Kupertino pavyzdžiu, eksperto teigimu, turėtų pasekti ir korporacija "Google". Paskutinioji jau turi vieną kozirį – neseniai įsigytą kompaniją "Motorola Mobility", kuri užsiima mobilių įrenginių gamyba. Išmaniųjų telefonų pardavimo patirties "Google" jau turi. Visai tikėtina, jog greitu metu pamatysime ir "Google" planšetinius kompiuterius. Tokiu būdu ryšio operatoriumi gali tapti ne tik "Apple", bet ir jos aršus konkurentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)