Kokius automobilius vairuoja turtingiausi pasaulio gyventojai?  (3)

Pasaulis yra margas ir įvairus – marga ir turtingiausių pasaulio žmonių garažuose. Vieni maudosi piniguose ir vairuoja automobilį, kurio kaina siekia vos 1500 JAV dolerių, o kiti kolekcionuoja dešimtis brangiausių automobilių ir laisvalaikiu sėda už 4 mln. JAV dolerių vertės automobilizmo šedevro vairo, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal „Forbes“, Carlosas Slimas Helu yra turtingiausias planetos gyventojas. Meksikos telekomunikacijų magnatas į darbą vyksta su „Bentley Continental Flying Spur“. Įdomu tai, kad turtingiausias pasaulio žmogus nemėgsta vairuotojo paslaugų, todėl pats sėda už vairo. C. Slimo automobilio vertė siekia maždaug 300 tūkst. JAV dolerių. Billas Gatesas dievina „Porsche 959 Coupe“. Pasaulyje tėra tik 230 šių automobilių. Billas Clintonas priėmė specialų federalinį teisės aktą, leidžiantį vairuoti šį automobilį JAV teritorijoje, nes „Porsche 959 Coupe“ neturėjo reikiamų saugumo įvertinimų. Šis naujas automobilis kainavo 225 tūkst. JAV dolerių, tačiau dabar jo vertė išaugo iki 400 tūkst. JAV dolerių. Antra pagal turtą pasaulyje moteris Alice Walton paveldėjo „Wal-Mart“ prekybos tinklą ir polinkį į didžiulius visureigius. A. Walton vairuoja paprastą 2006 metų gamybos „Ford F-150 King Ranch“, kurį galima įsigyti už 40 tūkst. JAV dolerių. Saudo Arabijos karališkosios šeimos atstovas princas Alwaleedas Bin Talal Alsaudas važinėja „Rolls-Royce Phantom“, kurio standartinė kaina siekia 246 tūkst. JAV dolerių. Princas reikalavo tam tikrų patobulinimų, todėl automobilio kaina išaugo iki 447 tūkst. JAV dolerių. „Oracle“ įkūrėjas Larry Ellisonas garsėja savo aistra automobiliams. Vienas iš jo kolekcijos deimantų – „McLaren F1“. 1998 metais šis automobilis buvo laikomas greičiausiu pasaulyje. Tais pačiais metais „McLaren F1“ gamyba buvo nutraukta. Šiuo metu vienas „McLaren F1“ automobilis gali kainuoti iki 4,1 mln. JAV dolerių.

Warrenas Buffettas garsėja, kaip vienas turtingiausių ir kukliausių pasaulio milijardierių. Demonstruodamas paramą su sunkumais susiduriančiai JAV automobilių pramonei W. Buffettas už 45 tūkst. JAV dolerių įsigijo „Cadillac DTS“. Markas Zuckerbergas vairuoja vieną iš kukliausių automobilių tarp milijardierių. Jo automobilis „Acura TSX“, kurio vertė siekia 30 tūkst. JAV dolerių. Nešiojamų kompiuterių magntas Michaelas Dellas vairuoja jaunatvišką 2004 metų gamybos „Porsche Boxter“. Naujas „Porsche Boxter“ modelis kainuoja apie 80 tūkst. JAV dolerių, tačiau padėvėtą M. Dello vairuojamą automobilį galima įsigyti už 20 tūkst. JAV dolerių. Vienas turtingiausių pasaulio žmonių, „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris, už 19 tūkst. JAV dolerių įsigijo hibridinį „Ford Fusion“ modelį. „Nike“ įkūrėjas Philas Knightas taip pat mėgaujasi 120 tūkst. JAV dolerių vertės „Audi R8“, kaip ir M. Bloombergas. Mlijardierius Francois-Henri Pinault drauge su žmona Salma Hayek vairuoja „Lexus“ visureigį, kurio vertė siekia 40 tūkst. JAV dolerių.

Steve'o Jobs'o našlė Laurene Powell Jobs vairuoja pilkos spalvos „Audi“ A5. Automobilio kaina prasideda nuo 37 tūkst. JAV dolerių.

„Google“ vadovas Ericas Schmidtas vairuoja 11 tūkst. JAV dolerių vertės „Toyota Prius“ Ateityje E. Schmidtas tikisi sukurti automatizuotą automobilį, kuris galės važiuoti be vairuotojo pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)