Atominių elektrinių saugumas: aktyvistas be kliūčių ant AE stogo numetė dūminį užtaisą  (50)

Vienas „Greenpeace“ aktyvistas trečiadienį motorizuotu parasparniu įskrido į Prancūzijos pietryčiuose esančios Biužė atominės elektrinės teritoriją, pranešė policija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vienas „Greenpeace“ aktyvistas motorizuotu parasparniu atvyko maždaug 7 val. 40 min. (8 val. 40 min. Lietuvos laiku). Jis praskrido virš elektrinės, numetė dūminį užtaisą ir nutūpė teritorijoje, kur buvo sulaikytas“, – pranešė regiono policija.

Minima aplinkosaugos aktyvistų organizacija paskelbė, kad šiuo veiksmu buvo nusitaikyta į du politikus, kurie šį sekmadienį varžysis antrajame prezidento rinkimų rate, – dabartinį šalies vadovą Nicolas Sarkozy ir jo varžovą, socialistų kandidatą ir favoritą Francois Hollande'ą.

„Šios akcijos tikslas yra pasiųsti žinią šiems dviem prezidento rinkimų kandidatams, kurie neigia atominės energetikos riziką“, – žurnalistams sakė „Greenpeace“ atstovė Sophia Majnoni.

„Norėjome iliustruoti iš išorės kylantį pavojų, pavyzdžiui, gali nukristi lėktuvas“, – sakė ji.

Gruodžio mėnesį „Greenpeace“ aktyvistai įsibrovė į dvi Prancūzijos atomines elektrines, taip, pasak jų, norėdami pademonstruoti šių elektrinių pažeidžiamumą. Devyni aktyvistai buvo įsibrovę į Nožan prie Senos elektrinę netoli Paryžiaus, o kiti du – į Kriua elektrinę šalies pietuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (50)