TSMC planuoja paspartinti perėjimą prie 20 nm technologijos  (0)

Taip jau gavosi, jog didžiausias pasaulyje kontraktinis puslaidininkių gamintojas – kompanija TSMC – nesugebėjo ir ilgai dar negalės patenkinti 28 nm produkcijos paklausos. Jei tikėti gandais, dabar neįgyvendinama daugiau nei 30 % tokių užsakymų. Nepaisant tokių gamybos pajėgumų trūkumų, TSMC planuoja paspartinti perėjimą prie 20 nm technologijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, jog pagrindinė tokio sprendimo priežastis – siekis užsitikrinti klientų palankumą ateityje. Jei žvelgtume į realybę, matome, jog kompanijos „Qualcomm“ ir „nVidia“ atvirai kalba apie alternatyvų paiešką, tad situacija gali būti dar blogesnė, nei atrodo. Juo labiau, kad ir pati TSMC pripažįsta, jog 28 nm puslaidininkių pasiūla pavys paklausą tik 2013 metų I ketvirtį! Ir taip kalbama, atsižvelgiant į faktą, jog gamybos plėtra vyksta lyg ir visai neblogai. Pavyzdžiui, lyginant su 2011 m. IV ketvirčiu, 28 nm produkcijos gamyba padvigubėjo, o TSMC pajamos iš šios produkcijos pardavimų sudaro 5 %.

Tiesa, pagrindinė intriga slypi kitur. Kompanija TSMC, jei tikėti taivaniečių interneto portalu „DigiTimes“, vis dar tikisi gauti užsakymų „Apple“ procesoriams gaminti. Tačiau jei bus tokių problemų, kokios aprašomos aukščiau, „Apple“ nenorės turėti jokių reikalų su TSMC, juo labiau, kad partnerystės 28 nm technologijos rėmuose greičiausiai jau nebus. Kompanija „Samsung“ jau pradėjo gaminti 32 nm technologijos mikroprocesorius, skirtus kompiuteriui „iPad 2“. Jei viskas klostysis gerai, ji jau rudenį galės masiškai tiekti 32 nm produkciją naujiems „iPad“ (dabar tai – 45 nm mikroschemos), o vėliau bus galima lengvai pereiti prie ir 28 nm „Apple“ procesorių.

Kad TSMC galėtų išlikti potencialiai patraukli kompanijai „Apple“, buvo nuspręsta paspartinti pasiruošimą 20 nm produkcijos gamybai. Kaip teigia tas pats „DigiTimes“, pirmoji bandomoji linija, kuriai jau skirtas 700 mln. JAV dolerių finansavimas, pradės savo darbą jau šiais metais, vietoje suplanuotų 2013 m., tuo tarpu 2014 m. kompanija ketina paruošti pilnavertę 20 nm mikroschemų gamybą, kuri galėtų būti patraukli kompanijai iš Kupertino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)