"Apple" savo pirmajame "iPhone" planavo įdiegti fizinę klaviatūrą  (6)

Dar prieš tai, kaip buvo priimtas sprendimas pasirinkti išmaniojo telefono versiją be mygtukų, kompanija "Apple" rimtai svarstė galimybę į pirmosios kartos "iPhone" įdiegti fizinę QWERTY klaviatūrą, o prie šio sumanymo dirbo keletas dizainerių, praneša interneto portalas "Ubergizmo".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio korporacijos "Apple" viceprezidento Tony Fadell teigimu, kai "Apple" 2007 m. dirbo prie savo pirmojo "iPhone", iš pradžių buvo planuojama vystyti išmaniojo telefono idėją su fizine klaviatūra, tačiau kiek vėliau buvo sukurtas "multi-touch" tipo dizainas, kuris visiškai pakeitė žaidimo taisykles.

Tony Fadell teigimu, iš pradžių buvo pristatyti trys "iPhone" prototipai: vienas – telefono ir grotuvo "iPod " hibridas, antrasis, matyt – daug fizinių mygtukų turintis "iPhone", o trečiasis, kuris ir tapo galutine "iPhone" versija – monoblokas su sensoriniu ekranu. Buvęs korporacijos viceprezidentas, kuris savo postą paliko 2008 m., pranešė, jog jis pripažino virtualios klaviatūros potencialą ir norėjo, jog šis variantas ir būtų realizuotas. Galų gale ir pats Steve Jobs priėmė sprendimą, kuris buvo palankus "multi-touch" versijos naudai. Kaip matome iš kompanijos ir rinkos istorijos, jis tikrai neprašovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: