Rusija pagrasino prevenciniais smūgiais NATO PRG objektams Rytų Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-05-04 14:58
Atsiprašant myžą į batą Rusija, nes žino, kad jų tos raketos nėra
Talkatif 2012-05-04 15:06
Rusijoj tikriausiai degtinė pabrango, kad gliūčint pradėjo jų vadukai.
Uniklas 2012-05-04 15:46
Pastatyti taip greitai ir slaptai, kad rusai nespėtų sureaguot kaip išdygo ir fsio, neturės jie ką pasakyt.
krislas 2012-05-04 15:47
smokit smokit, geriausia - nusipirkę pripučiamų raketų iš Š. Korėjos. Bus pigiau ir saugiau, nes iskanderais tik Karaliaučių sugriausit.
Pjovėjas 2012-05-04 16:12
Taip taip, artėja rinkimai, o Putinas žino tik vieną būdą didint valdžios populiarumą: žvangint ginklais, kas, kad jie aprūdiję. Persiprašau dėl rinkimų... šviežiai ateinantis prezidentas...
seniunas 2012-05-04 16:22
čia jau tokia nuo seno vykdoma rusijos politika. Kad paslėptum savo valstybės vidines problemas, tai reikia ieškoti išorės priešų ir savo piliečiams skleisti propogandą apie savo valstybęs "neapsakomą" karinę galią.
Alfredukas 2012-05-04 16:23
Gajus tas rusų šūkis: "Kas ne su mumis, tas prieš mus". Užtat visur ir vaidenasi vieni priešai. Gal teisingai sakoma, kad kol nepalaidos Lenino, tol jo nerami dušia ir siautės...
azotas 2012-05-04 16:24
Siaip is dalies idomu, kodel alijansas nenori kurt bendros (PRG) sistemos ?
Talkatif 2012-05-04 16:31
Bendros su išprotėjusia Rusija? :)
Uniklas 2012-05-04 16:49
Todėl, kad Rusija visgi laikoma potenciali grėsmė, o jei jai duotum valdyti daleiskim Baltijos šalių gynyba, tai praktiškai jokios gynybos tai nesuteiktų, nes tik Rusija čia ir gali teužpult.
Eddie 2012-05-04 17:38
Nieko jie nesiims, nes tai reikstu karo pradzia kuri rasijai baigtusi tragiskai ir jie patys tai zino. jie yra kaip suo kuris daug loja ir nekanda, o treptelejus koja pabega
wolas 2012-05-04 17:46
Sorry, bet mane jūsų komentarai mažų mažiausiai juokina. Ką manot JAV darytų jeigu Rusija pradėtų Kuboje ar Venesueloje statyti priešraketinę gynybą, o čia dabar stato Rusijos pašonėje rezultatas aiškesnis negu aiškus aplamai ką čia tie amerikonai kitoje pasaulio pusėje veikia aš išvis neparišu. Go Home.
Pamastantis 2012-05-04 17:50
Paskiačiau straipsnį, paskaičiau komentarus:) Įdomus tiek straipsnis tiek komentarai:) Man įdomu ar jūs kada susimastot kiek kitaip, nei Rusijos "nekenčiantys" ir vakarus "mylintys" žmonės?:) Nors ir rimtas, atrodo, šitas puslapis, tačiau jokio loginio mąstymoiš šono nesimato, visur lenda asmeniškumai:) O imant į temą, tai tokia galimybė yra visiškai reali. Nepaslaptis, kad didžiausias agresorius, šiuo metu pasaulyje yra JAV ir tai įrodyta ne kartą. Todėl jų siekis apstatyti Rusiją PRG reikštų, Rusijos raketų neutralizavimą (grįžimas į antrojo pasaulinio karo laikus). Ir kaip manot, kaip apsikeistų pasaulio tiek politinis tiek jėgos žemėlapis, kai rusai realiai neturėtų raketų? Vieni vartai iš amerikiečių pusės, be jokio atsako. Ir jūs man dabar užginčykit, kad amerika nenaudotų spaudimo Rusijai politiniuose sprendimuose, turėdama tokią milžinišką persvarą. Antra, ta pati europa, juk ji yra dalinai priklausoma nuo Rusiškų energetinių resursų, tad gavusi tokį skydą, drąsiau galėtų kelti balsą derybose dėl jų. Tad Rusų toks siekis tapti vadovaujančiais yra ištiesų suprantamas. Agresijos panaudojimas turi ir logiškų priežasčių. Jūs atsimenat dėl kokios priežasties amerikiečiai Iraką užpuolė?:) Palyginkit amerikiečių agresijos priežastis su šita:) Žvelgit giliau ir plačiau:) Beje, jūs nesijuokit iš tokių "paistalų", nes, kaip žinoma, mes esam pats pagrindinis karo laukas.... Kuriame nebuvo karo jau 60+ metukų;)
logasinas 2012-05-04 17:52
Galiu tau pasakyt ką veikią. Ką nori tą ir veikia su savo partneriais ir su jų leidimu veikti kažką jų teritorijoje. Aš suprantu, gali nepatikti ir tai normalu. Vyksta derybos. Bet kitų šalių teritorijas laikyti savomis ir joms grasinti tikrai nachališka.
blizzard 2012-05-04 18:22
O kas sakė kad ji dar nepastatyta? gal jau senai stovi, tik reikia teisės aktus dabar pasirašinėt
Arns 2012-05-04 18:26
Atsiminkim kaip Izraelis subombardavo Sirijos statomą reaktorių, nes jis jiems atrodė jog kels pavojų. Pasaulis tylėjo. Dabar atvirai svarstoma ar tio paties nepadaryti su Iranu. Realybė tokia, kad problemos sprendimo būdas gali būti ir itin tikslūs taktiniai smūgiai, po kurio nebekiltu noras kariauti. Su tokiais pajėgumais, Rusija tikrai gali savo kaimynystėje įvykdyti tokias akcijas. Bet kadangi čia NATO, ir formaliai po tokių veiksmų grėstu karas, galimai peraugsiantis į branduolinį (nes realiai susidurtu net kelios branduolinės valstybės), geriau jau išsiaiškinti viską iš anksto, neprieiti iki įkaitusios situacijos.
Rukis 2012-05-04 18:36
Būtų gerai Lietuvoje matyt pora batalionų JAV dislokuotos kariuomenės. Beje būtų puiki vieta F-35 ir naujesniems modeliams vieta, juk prieš rusų grabus panosėje pavaidint galima būtų. Įdomu ką tada jie sakytų? Lieptų Lietuvai išprašyt karius?
laimius 2012-05-04 18:54
Man ir patiktų kiek paerzinti rusus Tik kad vėl pradėtų šaukti kad kokien ors grėsmė, kaliningrado sričiai ar dar kam. Bet tik tiek kad mes ir patys tuos karevius mušam tai nesigautu. net jei skyda ir padarys speju musu jis neapsaugos. 400km neša rusijos raketos, tai visa lietuva apima, nepasimoka čia statyti, o jei kur lenkijos priešraketini pastatys tai mum nedaug naudos.
cave_dweller 2012-05-04 19:08
Rusų nepasitenkinimas suprantamas, bet noras būti partnere vadovaujant PRG sistemai kiek naglokas. Neinvestavus į šį projektą nei pinigų, nei laiko, norima tapti partnere vien dėl to, kad ne taip garsiai reikštų savo nepasitenkinimą. Kita vertus, Rusija tikrai nėra pasižymėjusi kaip patikima partnerė. Kremliuje netrūksta personų, kurie Baltijos regioną vadina Rusijos žemėmis. Kur garantija, kad tokie radikalistai nepateks i valdžia, ar patekę nesugalvos pasiūsti visus savo vakarietiškus partnerius ant trijų raidžių, kartu paversdami PRG sistema beverte. Žinoma, toks scenarijus mažai tikėtinas, bet nors ir menka, bet tokia tikimybė egzistuoja. Niekas nenori taip rizikuoti, tuo labiau žinant neseną praeitį. Bet, kaip jau minėjo, ir viena, ir kita pusės puikiai supranta, kuo gali baigtis karinis konfliktas tarp Rusijos ir NATO. Rusija nors ir garsiai "loja",bet būtu sunkiai sveiku protu suvokiama, jei imtu ir "kandžiotis". Tylėti ji irgi negali, nes tai būtu lyg neryžtingumo ir silpnumo ženklas. Tad belieka "lojimas".
Pamastantis 2012-05-04 19:41
Bet koks karinių dalinių dislokavimas pasienyje akivaizdos jėgos demonstravimas ir akivaizdus priešiškumo įrodymas:) sakai neša 400 km?:D geros žinios, su tokiais nuotoliais dar mano tėvas 1970 metais naikintuvus mušinėjo:D:D Čia labiausiai akcentuojama į balistines raketas, kurios apima visą žemės rutulį:) Tame ir yra klausimas, kad tos tavo paminėtos raketos būtų numuštos nepasiekusios Lietuvos pasienio, todėl jos tampa visiškai bevertėmis:) cave_dweller todėl geriausias variantas yra atsisakyti šitos idėjos, taip neįvedant disbalanso regione. Nori gintis nuo irano, tegul stato jo pašonėje, o ne Rusijos:) Beje Tiek vienoje tiek kitoje pusėje yra idiotų ir debilų, todėl visų viena spalvinti negalima:) Rusai loja, amerikiečiai kariauja, europa draugauja su parankiais:) Juk čia politika, šlykštus reikalas....