„Skype“ žudikas atsėlino iš „Žvaigždžių karų“ (Video)  (5)

Garsiojoje Holivudo fantastinėje epopėjoje „Žvaigždžių karai“ demonstruotą holografinio ryšio technologiją Kanados mokslininkai pavertė realybe. Nors naudojama technologija yra "primityvesnė" nei fantastiniame filme, išgaunamas efektas yra neįtikėtinai panašus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Queen's universiteto (Kanada) „Human Media Lab“ laboratorijos mokslininkai sukūrė eksperimentinį erdvinių (3D) vaizdo konferencijų įrenginį, suteikiantį galimybę skirtingose pasaulio vietose esantiems žmonėms bendrauti akis į akį tarsi jie stovėtų vienas prieš kitą. „Kokia prasmė kalbėtis per „Skype“, jei galite šnekėtis su tikroviška natūralaus dydžio kito žmogaus 3D holograma?“, – retoriškai klausė šios laboratorijos vadovas profesorius Roelas Vertegaalas.

Ši technologija, sukurta Karalienės universiteto mokslininkų, yra vadinama „TeleHuman“ ir labai primena „Žvaigždžių karų“ filmuose naudotą fantastinį holografinio ryšio įrenginį, skelbia interneto portalas „Phys.org“. Du žmonės paprasčiausiai stovi priešais žmogaus dydžio cilindro formos „stulpus“  ir kalbasi su pašnekovo 3D holograma. Vaizdo kamerų perduodamas erdvinis vaizdas konvertuojamas į realaus dydžio žmogaus atvaizdą.

Kadangi šios sistemos 3D vaizdas matomas 360 laipsnių kampu, galima vaikščioti aplink cilindrinį ekraną ir stebėti savo pašnekovą iš šono ar nugaros, sakoma pranešime.

Nors ši 3D vaizdo projektavimo technologija atrodo itin pažangi, iš tikrųjų profesoriaus  R.Vertegaalo vadovaujama mokslininkų grupė pasitelkė jau prieinamą techninę įrangą, įskaitant 3D projektorių, 1,8 metro aukščio skaidrų akrilinį cilindrą ir išgaubtą veidrodį.

Pasak kanadiečių specialistų, tą patį „Pod“ pavadintą cilindrinį ekraną galima naudoti ne tik vaizdo konferencijoms:  „Human Media Lab“ sukurta programa „Human Media Lab“ suteikia galimybę jame tyrinėti interaktyvų 3D anatominį žmogaus modelį. Audinių sluoksniai „praskiriami“ rankų judesiais, o pasirinkus rentgeno spindulių režimą galima apžiūrinėti kaulus ir atskirus organus. Prietaisas supranta ir balsu duodamas komandas: pavyzdžiui, ištarus „Parodyk širdį“, „Pod“ ekrane atsiranda erdvinis širdies modelis.

Šiuose vaizdo siužetuose – Kanadoje sukurtas 3D vaizdo ryšio įrenginio prototipas ir ištrauka iš „Žvaigždžių karų“.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: