Kokios Lietuvos įmonės yra patraukliausios IT specialistams?  (9)

Patraukliausių IT įmonių sąrašai sudaromi ne tik pasaulio, bet ir Lietuvos mastu. Žinoma, lyginant su globaliąja rinka, mūsų šalyje nėra daugelio stambiųjų šio sektoriaus "žaidėjų", tačiau panašu, jog programuotojai, serverių administratoriai, analitikai ir kiti IT specialistai linkę rinktis ganėtinai apibrėžto profilio darbdavius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais tarp IT specialistams patraukliausių Lietuvos darbdavių – "Barclays" atstovybė Lietuvoje, SEB bankas, TEO, "Omnitel", "Blue Bridge" ir kitos žinomos šalies bendrovės. Tai paaiškėjo karjeros portalui cvmarket.lt apklausus 4320 respondentų.

IT specialistų buvo paprašyta įvardyti įmones, kuriose jie norėtų ir kuriose nenorėtų dirbti, bei pateikti argumentus, pagrindžiančius jų pasirinkimus. Dažniausiai minimos priežastys renkantis darbdavį buvo šios: galimybės tobulėti, kilti karjeros laiptais, patrauklūs atlyginimai, draugiškas kolektyvas.

Vyresnio amžiaus IT specialistai, kaip argumentus, kodėl norėtų dirbti pasirinktose kompanijose,  dažniausiai minėjo socialines garantijas. Kuomet jaunesni respondentai dažniau akcentavo karjeros galimybes.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, IT specialistams mokami atlyginimai yra didesni nei vidutiniai. Esame linkę išskirti dvi tikėtinas esmines to priežastis: sudėtingesnė darbo specifika ir šiuo metu stebimas IT specialistų trūkumas.

Sudarytame sąraše vyrauja daugiausia bankai ir telekomunikacijų bendrovės. Žinoma, mūsų šalyje pakanka ir mažesnių darbuotojams patrauklių IT profilio įmonių, tačiau minėtojo tyrimo metu jas akivaizdžiai "užgožė" stambiosios kompanijos.

IT specialistams patraukliausių Lietuvos darbdavių dešimtukas 2012 metams:

1.
Barclays Technology Centre Limited Lietuvos filialas
2.
AB SEB bankas
3.
AB TEO LT
4.
UAB Omnitel
5.
UAB Blue Bridge
6.
UAB IBM Lietuva
7.
UAB Western Union Processing Lithuania
8.
UAB BITĖ Lietuva
9.
AB Swedbank
10.
UAB Microsoft Lietuva

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: