Rusijoje mitinguotojai gaudomi ir išsiunčiami į kariuomenę  (11)

Maskvos kariniai komisariatai įvykdė grasinimus, kurie kaip perspėjimas nuskambėjo dar prieš opozicijos rengtą „Milijonų maršą“. Per 100 sulaikytų opozicijos akcijos dalyvių jau gavo šaukimus prisistatyti į karinius komisariatus, praneša naujienų agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Paaiškėjo, kad tarp teisėsaugos pareigūnų sulaikytų tvarkos pažeidėjų yra per 100 šaukiamojo amžiaus jaunuolių (nuo 18 iki 27 metų). Iš jų per 70 ilgą laiką vengė šaukimų įteikimo ir karinės tarnybos“, – pirmadienį pareiškė Maskvos karinio komisaro padėjėjas Valerijus Astaninas. Pasak jo, „šiuo metu jiems įteikti šaukimai atvykti į karinį komisariatą, kad būtų patikslinti karinės įskaitos duomenys“.

Apie tai, kad per opozicijos mitingą ypatingai pasižymėjusius šaukiamojo amžiaus vyrus ketinama išsiųsti į kariuomenę, imta kalbėti dar likus dviem dienoms iki protesto akcijos. Kaip sakė neįvardijami naujienų agentūrų šaltiniai, ypatingo slaptumo sąlygomis buvo rengiama didelio masto operacija. Šaltiniai teigė, kad šaukimai į kariuomenę bus įteikiami jaunuoliams nuo 18 iki 27 metų. O vyresni nei 27 metų protestuotojai, jeigu jie pastaruosius trejus metus nedalyvavo kariniuose mokymuose, bus išsiųsti į juos. Kariniai mokymai bus rengiami atokiose teritorijose dislokuotuose kariniuose daliniuose – Sibire, Užbaikalėje ar Šiaurės Kaukaze, o truks jie nuo 25 iki 60 dienų.

Dar vykstant opozicijos mitingui Maskvos centre, Rusijos sostinės karinis komisariatas patvirtino, kad prasidėjo šaukimų į kariuomenę įteikimo tvarkos pažeidėjams operacija. Tiesa, kaip rašo newsru.com, komisariato atstovai tikino, kad „kalba eina ne apie šauktinių surinkimą ir išsiuntimą į karinius dalinius“. „Kol kas jiems bus tik įteikti šaukimai, o jau kariniame komisariate bus nutarta, ką su jais daryti toliau“, – aiškino kariškiai.

Vienas iš sulaikytų opozicijos mitingo dalyvių naujienų agentūrai „Interfax“ pasakojo, kad policijos pareigūnai pareikalavo, jog ir jis pasirašytų gavęs šaukimą į karinį komisariatą, nors dar 2003 metais buvo išbrauktas iš karinės įskaitos dėl sveikatos būklės.

Minėtas opozicijos aktyvistas pranešė, kad atsisakiusiems priimti šaukimus policininkai grasina papildyti tvarkos pažeidimo protokolus dar vienu administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsniu – dėl necenzūrinės kalbos, t. y. smulkaus chuliganizmo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)